Генпрокуратура не замінила адвоката Олексія Пукача Миколу Лаптієва

27 Жовтня 2009
28216
27 Жовтня 2009
22:57

Генпрокуратура не замінила адвоката Олексія Пукача Миколу Лаптієва

28216
Генпрокуратура не замінила адвоката Олексія Пукача Миколу Лаптієва

Генпрокуратура не замінила адвоката Олексія Пукача Миколу Лаптієва, на чому наполягала Валентина Теличенко, адвокат вдови Георгія Гонгадзе. Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

 

Як розповіла Теличенко, вона ще в серпні цього року звернулася до Генпрокуратури з клопотанням про заміну адвоката Пукача.

 

Вона подала клопотання після того, як стало відомо, що захисником Пукача призначений той адвокат, який захищав інтереси одного з засуджених за вбивство Гонгадзе - Олександра Поповича.

 

«Інтереси Поповича як виконавця і Пукача як організатора злочину суперечать між собою, і тому призначення одного й того ж адвоката цим людям є порушенням вимог кримінально-процесуального кодексу», - наголосила Теличенко.

 

Вона зазначила, що слідчий не став задовольняти клопотання про заміну адвоката, вказавши на те, що не бачить протиріччя інтересів Пукача і Поповича.

 

Адвокат акцентувала увагу на тому, що науково-правовий висновок інституту держави і права ім. Корецького, куди звернулася Теличенко, підтвердив її правоту.

 

«Пукачу мав бути призначений захисник, який у даній справі не надавав юридичну допомогу особам, інтереси яких суперечать інтересам Пукача. Адвокат, який раніше захищав Поповича, як обвинуваченого у вбивстві Гонгадзе, не може бути призначений захисником Пукача», - процитувала Теличенко висновок інституту.

 

У жовтні, як зазначила адвокат, вона знову звернулася до Генпрокуратури з проханням замінити адвоката Пукача, підкріплюючи свої доводи висновками Інституту держави і права, але знову у задоволенні клопотання було відмовлено.

 

«Таке рішення - це шлях до уникнення кримінальної відповідальності Пукача», - сказала вона.

 

«Генпрокуратура це робить чи від непрофесіоналізму, або з умислом. Непрофесіоналізм можна було виправити, керуючись роз'ясненнями вчених, але це не було зроблено, тому я схиляюся до того, що це умисел», - резюмувала Теличенко.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
28216
Читайте також
11.03.2010 12:21
Олександр Народецький, «Радіо Свобода»
31 412
30.10.2009 11:13
Елена Геда, «Коммерсантъ-Украина»
35 096
17.09.2009 09:14
Зоряна Кріт, «Україна молода»
37 112
16.09.2009 19:23
Сергій Лещенко, «Українська правда»
40 862
16.09.2009 13:03
Александр Ильченко, Александр Корчинский, газета «Сегодня»
28 494
16.09.2009 09:03
Олена Ремовська, «Радіо Свобода»
38 474
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду