Герман добиватиметься поновлення Калашникова в Партії регіонів (ОНОВЛЕНО)

24 Жовтня 2009
5807
24 Жовтня 2009
13:21

Герман добиватиметься поновлення Калашникова в Партії регіонів (ОНОВЛЕНО)

5807
Герман добиватиметься поновлення Калашникова в Партії регіонів (ОНОВЛЕНО)

Ганна Герман добиватиметься поновлення Калашникова в Партії регіонів. Про це вона заявила на з'їзді партії, повідомляє Обком.

 

Голова комітету з питань свободи слова та інформації  сказала, що особисто добиватиметься його повернення до активного політичного життя.

 

«Я вважаю, що він дорого заплатив за свою помилку. Він покаявся, він багато працював для партії,  він все усвідомив і зрозумів, що таке свобода преси. І я вважаю, що кожна людина, яка покаялася, має право повернутися. Я сама буду добиватися його повернення», - сказала пані Герман.

 

Ганна Герман зазначила у коментарі «Детектор медіа», що оскільки  колись саме вона була ініціатором того, щоб Калашников втратив будь-який шанс потрапити  у списки Партії регіонів, то тепер має моральне право просити своїх колег по партії дати йому ще один шанс. Вона переконана, що тоді вона діяла правильно. Але, на її думку, кожна людина має шанс покаятися і виправити помилку, в тому числі й Калашников. «Відтоді, коли у нього стався інцидент з журналістами СТБ, він багато передумав, усвідомив, багато працював, і зрозумів, що свобода преси - це щось таке, що політик повинен абсолютно шанувати. Я думаю, що в цьому житті на людині не можна ставити крапку тільки тому, що вона помилилася. Важливо, щоб людина могла виправити свою помилку. Я вважаю, що Калашников пройшов свого роду чистилище», - сказала пані Ганна.

 

Ганна Герман вважає, що Калашников  має право почати з чистої сторінки. «Навіть розбійників Бог прощав. Ми тоді дуже добре зробили, що його покарали. Це був приклад партії, яка вміє визнавати помилки своїх колег, і вміє давати їм оцінку», - зазначила голова комітету з питань свободи слова та інформації. Їй шкода, що так само не зробила комуністична партія стосовно свого члена, який також потрапив у скандал з журналістами того ж телеканалу.  За словами Ганни Герман це тільки її ініціатива, особисто Калашников її про це не просив. «Я ніколи з ним не розмовляла після того, що сталося. Він не вітається зі мною, ми не перетиналися, але я весь час стежила за тим, що він робить і як себе поводить»,  - зауважила Ганна Герман.

 

Київська незалежна медіа-профспілка пропонує Ганні Герман утворити Партію ненависників свободи слова із головним гаслом «Не бовтай язиком!». Про це йдеться у заяві профспілки від 24 жовтня 2009 року. «Комітет КНМП, дізнавшись про прагнення депутатки Ганни Герман відродити сумнозвісного поборювача журналістів Олега Калашникова у лавах Партії регіонів, закликає шановну голову парламентського  комітету зі свободи слова піти іншим шляхом.  Ефективніше було б  утворити Партію ненависників свободи слова.  Гаслом цієї партії може бути крилатий вислів  Віктора Януковича на адресу журналіста: «Не бовтай язиком!».  Програма такої партії могла б складатися з одного пункту: «Знищити в Україні вільну журналістику  і загалом свободу слова». Зважаючи на видатні заслуги в  галузі побиття журналістів, Олег Калашников міг би претендувати  на одне з чільних місць у такій партії, або й посісти місце її голови», - пише комітет КНМП.  У медіа-профспілці  упевнені, що така приваблива назва користуватиметься успіхом у багатьох політиків і навколополітичних діячів.  До неї захочуть вступити ті, хто ламає журналістам мікрофони, звертається до суду з вимогами заборонити критику і обіцяє поквитатися з журналістами за будь-яке   критичне слово проти себе. А її членами охоче стали б ті, хто ініціював і писав свого часу так звані темники, хто грудьми закривав  опозиції вхід до ефіру. 

 

Нагадаємо, Олега Калашникова було виключено з партії через  інцидент, що трапився 12 липня 2006 року. Тоді під час зйомок в наметовому містечку Партії регіонів під стінами Верховної Ради України Калашников напав на знімальну групу СТБ - журналістку Маргариту Ситник та оператора Володимира  Новосада. В результаті було нанесено тілесні ушкодження операторові, пошкоджено камеру та вилучено відеокасету з записом репортажу.

 

2 липня 2007 року Генеральний прокурор Олександр Медведько заявив журналістам, що прокуратура «не знайшла достатньо доказів для притягнення до відповідальності депутата 5 скликання Олега Калашникова». Після майже двох років розслідування кримінальна справа була закрита. Олег Калашников весь цей час наполягав на відсутності своєї провини і звинувачував журналістів телеканалу СТБ у провокаціях - хоча 13 липня 2006 року Калашников власноруч підписав заяву, в якій вибачився перед журналістами за «інцидент» та пояснював свої дії «втомою та спекою».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5807
Коментарі
7
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
дежа вю
5289 дн. тому
А чего профсоюзы не применят названия типа "визьмы цей рахунок и тыцьны ним журналисту у морду!" . Или тоже политустановки мешают?
сестричка віка
5290 дн. тому
з огляду на те, що 2009 рік - рік 20-річчя фестивалю "Червона Рута", є потреба в якості коментаря процитувати: "Мамо, шо маю робити? Мамо - але я дурна!" актуально...
Герман-Колесниченко
5290 дн. тому
Из не оглашенной части выступления Януковича на съезде ПР? (спичрайтер Герман-Колесниченко) Я обращаюсь к тем, которые, будучи оторваны от родного РУССКОГО народа, вынуждены вести борьбу даже за священное право говорить на РУССКОМ своем языке, к тем, кто подвергается гонениям и преследованиям за простую преданность своему РОССИЙСКОМУ отечеству, к тем, кто в тяжелой тоске во сне и наяву грезит о той счастливой минуте, когда родная мать вновь прижмет их к сердцу… Только те, кто на собственном примере чувствуют, что означает быть РУССКИМ и не иметь возможности принадлежать к числу граждан любимого отечества, поймут, как глубока тоска людей, оторванных от родины, как непрестанно терзается душа этих людей. Эти люди не могут быть счастливы, не могут чувствовать себя удовлетворенными, они будут мучиться вплоть до той самой минуты, когда, наконец, откроются двери в отчий дом, где они только и смогут обрести покой и мир. (первоисточник: Адольф Гитлер «Майн Кампф», вместо имен прилагательных «РУССКИЙ» и «РОССИЙСКИЙ» в тексте у В.Януковича в оригинале у Адольфа Гитлера «немецкий» и «германский»)
jew
5291 дн. тому
CENSORED мы объязательно напомним, как и когда стучал пригретый регионалкой Пиховшек " салдат Кучмы" на пенсии. И то, что он является побратимом "педофилов" Полюховича и Уколова. Уколов в своем блоге этого уже не скроет, и сколько лет они под одной крышей сотрудничали... Так что прилетит к вам "дело Артека" бумерангом.
?
5291 дн. тому
а чи є довідка від попа, що ця людина покаялася?
Гуцол
5291 дн. тому
дорого - это сколько?! поконкретней...
Otar Dovzhenko
5291 дн. тому
таааааа, зазнав серйозних моральних і матеріальних збитків - 3 роки не побув народним депутатом
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду