Прибутки видавця USA Today скоротилися вдвічі

20 Жовтня 2009
11463
20 Жовтня 2009
16:07

Прибутки видавця USA Today скоротилися вдвічі

11463
Прибутки видавця USA Today скоротилися вдвічі

Прибутки одного з найбільшого американського газетного концерну Gannett, видавця USA Today, за третій квартал 2009 року впали на 53%. Про це повідомляє Lenta.ru.

 

Фінансові надходження склали 73,8 мільйони доларів. Втім, прогнози фінансові аналітиків видавництва були ще песимістичнішими. Так, протягом року прибутки у перерахунку на одну акцію знизились з 76 центів до 44 центів. Експерти ж передбачали  про інші цифри: 39-42 центів на одну акцію.

 

Щоб заощадити на фінансових витратах, Gannett скоротив понад тисячу співробітників та зменшив рівень зарплат. Завдяки цьому вдалося знизити квартальні витрати на 14%.

 

Попередній рік Gannett завершив зі збитками у 1,8 мільярди доларів.

 

Концерну належить близько 80 американських газет, в тому числі USA Today, що донедавна була однією з найтиражніших у США.

 

Так чи інакше, криза позначилась на всьому американському ринку ЗМІ. Газета The New York Times до кінця 2009 року планує скоротити 100 співробітників новинної редакції - 8 відсотків всіх, хто працюють в цьому підрозділі.

 

Керівництво медіакомпанії Times Co., якій належить газета, оголосило, що переговори зі штатними працівниками розпочнуться у вівторок, 20 жовтня. Їм запропонують звільнитися за власним бажанням в обмін на виплату компенсацій. «Якщо бажаючих скористатися цією пропозицією виявиться менше ста чоловік, то ми будемо вимушені вдатися до звільнень», - попередив виконавчий редактор видання Біл Келлер (Bill Keller).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11463
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду