Одеські священники опублікували статтю із закликом карати журналісток «Сегодня» молитвами (ОНОВЛЕНО)

12 Жовтня 2009
11074
12 Жовтня 2009
16:24

Одеські священники опублікували статтю із закликом карати журналісток «Сегодня» молитвами (ОНОВЛЕНО)

11074
Одеські священники опублікували статтю із закликом карати журналісток «Сегодня» молитвами (ОНОВЛЕНО)

Прес-служба Одеської єпархії Української православної церкви Московського патріархату опублікувала на офіційному сайті матеріал, автор якого закликає молитися про «напоумлення» трьох журналісток газети «Сегодня» «скорботою і хворобами». Про це повідомляє агентство УНІАН.

 

Таким чином автор тексту, Іван Юр`єв, відреагував на статтю Ольги Князь, Світлани Годовенко і Лілії Фещенко, надруковану у числі видання за 27 вересня 2008 року. Зокрема, в матеріалі йдеться про високу вартість церковних послуг у храмах Одеси.

 

На сторінках газети навели «Прейскурант на обряди», вивішений для парафіян в одеському храмі Адріана і Наталії. У ньому зазначено: за вінчання, залежно від дня тижня і церковних свят, потрібно сплатити 310-600 грн., за хрещення - 75-280 грн., за освячення квартири - 150-400 грн., за розвінчання - 150-200 грн. Крім того, журналістки повідомили, що в одеському храмі Святої мучениці Тетяни їх спочатку «запевнили, що всі обряди безкоштовні. Але після все ж таки зорієнтували: хрещення - 150 грн., вінчання - 400».

 

Статтю пан Юр`єв назвав «наклепом на Христа», а майбутнє журналісток змалював у загрозливих тонах:

 

«Відтепер у Свято-Успенському, Свято-Пантелеймонівському, Свято-Іллінському і Свято-Іверському чоловічих монастирях будуть молитися про те, щоб Господь напоумив скорботою і хворобами озлоблених, позбавлених розуму наклепників на Христа і Його Святу Церкву Ольгу Князь, Світлану Годовенко та Лілію Фещенко».

 

Він звинуватив корреспонденток в упередженості, жадібності та заздрості та підкреслив:

 

«За канонами Святої церкви, єретикам, іновірцям та безбожникам запалювати свічки та здійснювати будь-які молитовні дії у православному храмі заборонено. Тож шукачі «серм`яжної правди» Князь, Годованко та Фещенко можуть розслабитися - купівля та запалювання свіччки їх жодною мірою не стосується - більше того, їм це прямо заборонено».

 

Після публікації відгуку Представники Одеської єпархії заявили інтернет-виданню «Обком», що дане повідомлення не є офіційною позицією церкви.

 

За словами прес-секретаря Одеської єпархії УПЦ Московського патрірхату Сергія Лебедєва, на сайті єпархії надрукували текст, який знайшли в інтернеті, і в ньому висловлено лише точку зору його автора.

 

«Ми вважаємо, що ні тій, ні іншій стороні не варто ображатися», - резюмував пан Лебедєв.

 

Головним редактором сайту www.pravoslav.odessa.net є митрополит Агафангел, відомий прихильним ставленням до лідера Партії Регіонів Віктора Януковича.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11074
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Г.Б.
5303 дн. тому
Мракобесье, перенесение идолопоклонства дикой и малограмотной паствы на себя любимого - характерно для руководителей секты московского патриархата. Агафангел с Дерибасовской - яркий антипод киевского митрополита Владимира. Как могут уживаться в лоне одной церкви?
Марфа
5303 дн. тому
АгаФангел
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду