«Полит.ру» розпочинає в Україні проект «Публичные лекции» і відкриває сайт polit.ua

9 Жовтня 2009
18583
9 Жовтня 2009
10:52

«Полит.ру» розпочинає в Україні проект «Публичные лекции» і відкриває сайт polit.ua

18583
«Полит.ру» розпочинає в Україні проект «Публичные лекции» і відкриває сайт polit.ua

Інтернет-видання «Полит.ру» спільно з видавництвом «О.Г.И.» запускає проект «Публичные лекции Полит.UA» в Україні. Про це повідомляє Lenta.ru.

 

Цього тижня голова редакційної ради «Полит.ру» Дмитро Іцкович презентував проект українським журналістам. За його словами, цементуватимуть новий напрямок роботи видання виступи провідних вчених, діячів культури Росії, України та інших країн.

 

Лекції проводитимуться з періодичністю спочатку раз на два тижні, потім - раз на тиждень. 21 жовтня виступить політолог Володимира Пастухов, 4 листопада -спеціаліст в галузі семіотики, лінгвістики Тетяна Черніговська, повідомляє агентство УНІАН.

 

Сам сайт з українським доменом стартує у жовтні. До того часу відеозаписи та стенограми лекцій викладатимуть в українському розділі «Полит.ру».

 

Автори проекту обіцяють створити в Україні «майданчик для інтелектуальних дискусій». Науковий редактор «Полит.ру» та куратор проекту «Полит. UA» Борис Долгін підкреслив, що хоча презентація відбулася майже на порозі президентських виборів, політичних дебатів проводитись не буде.

 

«Ми обов'язково займатимемося таким конфліктогенним полемо як історія, але не історичною політикою як битвою «стінка на стінку», а наукою історією і тим, як її суспільне заломлення може брати участь у формуванні ідентічностей не за допомогою створення образу «ворога», а через увагу до людини, її життя, уявленням, трагедіям і творчим перемогам. Говоритимемо про стан і перспективи інших соціальних, гуманітарних, природних наук, про те, як влаштовано суспільство», - розповів пан Долгін. За його словами, до обговорень активно залучатимуть студентів.

 

У Москві «Публичные лекции «Полит.ру» проходять з 2004 року. На них надається можливість виступити публічно таким різноплановим особистостям, як письменник та опозиціонер Едуард Лимонов, колишній радник президента Російської Федерації Андрій Іларіонов, директор Інституту демографії Анатолій Вишневський.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18583
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Вася
5284 дн. тому
А шо, українські інтелектуали хренови, не спромоглися щось подібне організувати своїми силами. Тільки й балачок.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду