Найбільше радіочастот Нацрада віддала НРКУ і новій мережі «ФМ Галичина»

7 Жовтня 2009
25876
7 Жовтня 2009
20:53

Найбільше радіочастот Нацрада віддала НРКУ і новій мережі «ФМ Галичина»

25876
Найбільше радіочастот Нацрада віддала НРКУ і новій мережі «ФМ Галичина»

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення визначила переможців у конкурсі на частоти, оголошеному  30 липня 2009 року. На конкурс було запропоновано 36 радіочастот, однак на дві з них (УКХ-частоти в Києві) не надійшло жодної заявки.

 

У конкурсі взяли участь 7 загальнонаціональних та 17 регіональних радіокомпаній. Найбільшу кількість заявок - 32 - подала Національна радіокомпанія України. Вона ж і отримала найбільшу кількість частот (15).  Однак найпривабливішу ФМ-частоту у Львові (89,1 МГц, передавач 500 Вт) отримала ТРК «Класик радіо» («Радіо Рокс Україна»), що входить до радіохолдингу «Тавр». А частоти в Євпаторії (Крим), Комсомольську (Полтавська обл.) і Солоницівці (Харківська обл.) поповнять мережу радіо «Шансон».

 

Загалом співвідношення поданих заявок та отриманих ліцензій по радіомережах є таким:

 

Національна радіокомпанія України - 32:15

ЗАТ «Наше радіо», м. Київ - 1:0

ЗАТ «ТРК "Лідер"» («Шансон»), м. Київ - 3:3

ТОВ «ТРК "Клас"» («Перець-ФМ»), м. Київ - 4:0

ТОВ «ТРО "Русское радио" - Україна"», м. Київ - 2:0

ТОВ «ТРК "Класик радіо"» («Рокс»), м. Київ - 1:1

ТОВ «МюзікРадіо», м. Київ - 1:0

 

Із 17 регіональних компаній частоти отримали 6 мовників. Повноцінні ФМ-частоти здобули ТОВ «Незалежна телерадіокомпанія "ІРТА"», м. Луганськ (у Сєверодонецьку), ПП «Шпола УКР-ЦЕНТР», (у м. Шполі Черкаської обл.). А Волинська ОДТРК (у смт Любешеві та Цумані на Волині), Старосамбірське районне радіомовлення «Голос Прикарпаття» (у смт Добромилі Львівської обл.) і КП Сокирянської районної ради «ТРО "Сокиряни"» (у смт Сокирянах Чернівецької обл.) поділять частоти з НРКУ.

 

За результатами конкурсу в Україні з'явиться нова регіональна львівська мережа - «ФМ Галичина» (ТОВ «ТРК "Галичина"»), яку в Нацраді представляла програмний директор - колишній шеф-редактор каналу «24» Ірина Сандуляк. Нова компанія отримала 11 частотних присвоєнь з 12, на які подавала заявки, програвши «Тавру» частоту у Львові.

 

Повністю з результатами конкурсу на радіочастоти можна ознайомитися тут.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25876
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
4U
5313 дн. тому
офіс в центрі ЛЬвова? Що за брєд!!! Хіба центр ЛЬвова різко перемістився на привокзальну на територію колишнього заводу кінескоп де все більше нагадую гру "сталкер" і про які колосальні збитки йде мова? за 6 місяців в ефірі радіо вийшло на самоокупність! і це факт! стосовно: http://radioman.in.ua/ та http://radioman.net.ua/live/ - це бліда подоба чогось, що можна назвати радіо, коротко кажучи набір музики в інтернеті, який кожен успішно може робити собі сам у власному мр3 творці цих сайтиків ненавиділи радіо 4U, а тепер на його закритті роблять собі піар при кожній нагоді! 4U повернеться і не на вищезазначених сайтах
Zero
5313 дн. тому
А що це за контора така - ТРК Галичина? В них э якийсь телеканал?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду