Президент розкритикував ідею Каналу територіальних громад

7 Жовтня 2009
20958
7 Жовтня 2009
14:38

Президент розкритикував ідею Каналу територіальних громад

20958
Президент розкритикував ідею Каналу територіальних громад

Президент України Віктор Ющенко розкритикував ідею реформування обласних державних телерадіокомпаній (ОДТРК) шляхом створення єдиної телевізійної мережі  Канал територіальних громад. Зокрема у своєму виступі на Нараді з питань захисту свободи слова та розвитку теле- і радіопростору, він назвав реформаторську ідею Держтелерадіо «замахом на свободу слова».

 

«У кожного з вас будуть забирати ефірні частоти і мовити з центру, що добре, а що - погано, пояснювати - хто така "вона" і хто такий "він". У вас не буде власної редакційної політики. Я знаю, що тут дехто це підтримує, але я хочу сказати, що ваш вплив в регіонах дуже вагомий, дуже часто він більший ніж у духовенства. Це ще один замах на свободу слова», - сказав Віктор Ющенко, звертаючись до керівників ОДТРК.

 

Президент нагадав, що три роки йшлося про створення суспільного телебачення, однак прогресу в цьому питанні практично немає.

 

«По темі суспільного телебачення прогресу практично немає, скільки ми про це не говорили... Тому що на тому каналі маніпулювання можливе. А створити "Канал територіальних громад" з редакцією в Києві з ваших частот - це чудова модель на два-три місяці взяти в ручне управління територію, простір і, найголовніше, - журналіста», - сказав президент.

 

Нагадаємо, що 5 жовтня речник президента Ірина Ваннікова оголосила, що Ющенко звернувся до Генерального прокурора України з проханням забезпечити ретельний моніторинг ситуації навколо проекту Канал територіальних громад» і не допустити порушення законодавства та прав і свобод громадян.

 

Це вже не перша спроба Держтелерадіо реформувати ресурс ОДТРК, об'єднавши частотний ресурс регіональних компаній для створення загальноукраїнської мережі. Раніше про наміри створити канал суспільного мовлення саме з назвою «Канал територіальних громад» заявляв екс-голова Держтелерадіо Іван Чиж. Аналогічний проект пропонувався і командою наступника Чижа в кріслі голови Комітету Едуарда Прутніка - він мав назву «Перший громадський» і втілювався на базі Київської державної регіональної ТРК.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20958
Читайте також
27.10.2009 11:33
Вячеслав Старейченко и Татьяна Шимко, «Известия в Украине»
29 141
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду