Справа щодо нападу на знімальну групу «Закритої зони» розглядатиметься 20 жовтня

5 Жовтня 2009
12245
5 Жовтня 2009
12:42

Справа щодо нападу на знімальну групу «Закритої зони» розглядатиметься 20 жовтня

12245
Справа щодо нападу на знімальну групу «Закритої зони» розглядатиметься 20 жовтня

Розгляд справи щодо нападу  на знімальну групу продюсерського центру «Закрита зона» перенесено на  20 жовтня.

 

Нагадаємо, 25 червня під час зйомки сюжету для програми «Попередження»  біля будівлі  комунального підприємства «Фармація» колишній керівник юридичного відділу компанії Владислав Панфілов намагався перешкодити зйомці: спершу закривав камеру спиною, а пізніше бризнув в очі операторові сльозогінним газом. Проти Панфілова  було порушено кримінальну справу за звинуваченням в умисному перешкоджанні професійній діяльності журналістів та вчинення тілесних ушкоджень оператору «Закритої зони» Сергію Колесникову (ураження шкіри в районі голови,  шиї, ключиці та передпліч).  Також потерпілі заявили два цивільні позови щодо компенсації моральної шкоди. Зокрема журналіст Олена Бондаренко вимагає відшкодування у розмірі 1 тисячі гривень, а оператор Сергій Колесников - 50 тисяч  гривень. Справу розглядає суддя Кирило Кормушин. Минулого засідання обвинувачений та постраждалі виклали свої версії подій 25 червня.

 

Сьогодні під час судового засідання були заслухані покази свідків. Зокрема, Марина Борисенко, колишній юрист-консульт підприємства «Фармація», розказала, що бачила як  Панфілов спілкувався з журналістами, однак про що саме вони розмовляли вона не чула. Також пані Борисенко не бачила нападу на оператора. Водій «Закритої зони» Аркадій Онищенко підтвердив слова Олени Бондаренко та Сергія Колесникова. А оперуповноважений  управління карного розшуку Шевченківського району Євген Яковлєв у своїх свідченнях вказав, що  спершу  обвинувачений Владислав Панфілов заперечував, що використовував проти оператора газовий балончик, однак наголошував, що  «з журналістами так і треба робити, бо вони пишуть брехню».


На наступному засіданні планується перегляд диску з записом нападу, дослідження доказів та судові дебати.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12245
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду