Постери тижневика «Коментарі» знову зняли. Цього разу − у Львові

30 Вересня 2009
25226
30 Вересня 2009
14:19

Постери тижневика «Коментарі» знову зняли. Цього разу − у Львові

25226
Постери тижневика «Коментарі» знову зняли. Цього разу − у Львові

Рекламні постери з зображеннями обкладинки тижневика «Коментарі» зняли у Львові. Цього разу вони містили портрет міського голови Львова - Андрія Садового та анонс статті «Садовий намагається підкупити Тягнибока», повідомляє «Західно-інформаційна корпорація» (ZIK).

 

25 вересня така само доля спіткала київські сітілайти із рекламою числа тижневика, де було фото мера Києва Леоніда Черновецького поряд із анонсом «Черновецкий продает метро».

 

За інформацією ZIK, у Львові «Коментарі» мають угоду на рекламу із кількома компаніями, і тільки одна посилаючись на «технічні причини» зняла обкладинку із Садовим з 5 сітілайтів у центрі міста. У Львові це вже не перший подібний випадок.

 

Редакція газети вважає ці інциденти наступом на свободу слова.

 

«Як у ситуації із Києвом, так і Львовом офіційно ми, на жаль, звинувачувати нікого не можемо. Але рекламний бізнес зовнішньої реклами завжди в кожному місті України зав'язаний на місцевій владі, бо є залежним від того, чи влада продовжить йому оренду. Тому офіційно представники цього бізнесу ніколи не заявлять, що на них натиснули зверху. Але без вказівки зверху навряд чи компанія могла б знімати чи не знімати ту чи іншу рекламу», - розповів головний редактор «Коментарів» Вадим Денисенко.

 

 

 

Представники компанії, що опікується рекламною кампанією «Коментарів» у Львові, заявили, що мерія до раптового зникнення постерів не має жодного відношення, їх зняли «з технічних причин». «У жодні пояснення про «технічні проблеми» я не можу до кінця вірити. А вчора ми отримали електронний лист від тої компанії, яка мала технічні проблеми. У листі нас повідомляли, що більше не будуть демонструвати наші обкладинки, які мають ті чи інші конфліктні ситуації на фотографіях або в заголовках, тому просили узгоджувати це заздалегідь», - коментує головний редактор.

 

За його словами, після перших двох інцидентів із мером Черновецьким він розповів про це Президентові України Віктору Ющенку й попросив, аби той зробив усе від нього залежне, аби такі випадки не повторювалися. «Віктор Ющенко сказав дослівно "Я сприйняв". Але очевидно, все таки, чи то він не сприйняв, чи то його не сприйняли, але у Львові ситуація повторилася», - резюмує Вадим Денисенко.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - zik.com.ua

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25226
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду