Поки суд розглядав позов Нацради до одеської АТВ, оператор і журналіст телекомпанії зазнали поранень

29 Вересня 2009
16986
29 Вересня 2009
15:35

Поки суд розглядав позов Нацради до одеської АТВ, оператор і журналіст телекомпанії зазнали поранень

16986
Поки суд розглядав позов Нацради до одеської АТВ, оператор і журналіст телекомпанії зазнали поранень

Оператор телекомпанії АТВ Дмитро Докунов та журналіст Олеся Клинцова зазнали серйозних поранень під час зйомок мітингу біля Одеського окружного адміністративного суду, який розглядав справу за позовом Національної ради з питань телебачення і радіомовлення проти ТОВ «Телекомпанія "АТВ при Одеській національній академії зв'язку ім. О.С. Попова"» щодо анулювання її ліцензій. Про це ТК повідомив директор АТВ Олександр Філіппов.

 

За словами пана Філіппова, Докунов та Клинцова працювали на зйомці мітингу екстремістських організацій - «Свободная Одесса», «Свобода», УНА-УНСО, які під стінами суду протестували  проти інформаційної політики телеканалу АТВ. Агресію мітингувальників викликало те, що оператор знімав їх переговори з міліцією - за це на нього напали і відібрали камеру. Під час нападу оператор Докунов дістав кілька різаних ран в руку, а журналістка  Клинцова - удар по голові.

 

«Ми готуємо звернення до Генеральної прокуратори України, від якої вимагатимемо порушення карної справи за фактом інциденту», - заявив пан Філіппов.

 

Також він сказав, що аналогічне звернення телекомпанія спрямує до парламентського комітету з питань свободи слова та інформації.

 

За версією Олександра Філіппова, телекомпанію переслідують за інформаційну діяльність.

 

«Это можно связывать только с одним - мы сейчас проводим последовательную кампанию, связанную с отставкой чиновников-националистов. И, естественно, это не устраивает националистические силы, которые есть в Одессе. И, как мы считаем и можем с ответственностью заявлять, городские власти. Просто по той причине, что в руководстве некоторых управлений горсовета присутствуют люди с ультранационалистическими взглядами - это Наталья Чечук и Андрей Юсов», - сказав Філіппов.  

 

У свою чергу Андрій Юсов, керівник управління молодіжної політики Одеської міськради,  називає дії АТВ «брудною піар-кампанією на крові власних журналістів».

 

 

 

«Навіщо людям, які прийшли під суд протестувати проти того, що АТВ порушує низку громадянських прав і розпалює міжнаціональну ворожнечу, застосовувати силу і таким чином робити провокацію проти себе? Це їм невигідно. А кому вигідно? Вигідно партії "Родина", вигідно каналу АТВ, бо вони таким чином роблять обманний маневр», - заявив він.

 

 

 

Ціль цього маневру, за його словами, відвернути увагу від діяльності партії «Родина» та кримінальні дії її лідерів, зокрема Ігоря Маркова, з яким пов'язують телекомпанію АТВ. 

 

Також пан Юсов сказав, що обмірковує намір особисто позиватися до суду на телекомпанію АТВ за поширення неправдивих даних про нього та його близьких, за образу честі й гідності.

 

Попри інцидент, засідання Одеського окружного адміністративного суду за позовом Національної ради з питань телебачення проти АТВ відбулося. Суд ухвалив рішення поновити розгляд у зв'язку з позовом Нацради. Наступне засідання відбудеться 20 жовтня.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - revisor.od.ua

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16986
Читайте також
20.04.2010 09:03
Отар Довженко
3 609 666
02.10.2009 18:02
Игорь Томм, proUA
25 035
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Степаненко Д.А.
5320 дн. тому
Конечно сами порезались..... когда картошку чистили. А еще сам застрелилмя когдато журналист деревянко. Сам застрелился Кушнарев, Кравчекко аж дважды в голову стрельнул - для само пиара надо полагать
Киевлянин
5321 дн. тому
Только что видел этих полоумных атвешников в "Подробностях" - типичный "самострел"!
Одесит
5321 дн. тому
Це брехня та провокація! Не вірте марківському змі! Вони самі себде порізали ради піару! Родінці готували провокацію проти самих себе вже давно! http://www.ukrpohliad.org/news.php/news/561/group/4
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду