Нацрада відмовилася переоформлювати ліцензію одеському каналу АТВ

24 Вересня 2009
18187
24 Вересня 2009
12:13

Нацрада відмовилася переоформлювати ліцензію одеському каналу АТВ

18187
Нацрада відмовилася переоформлювати ліцензію одеському каналу АТВ

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 23 вересня не переоформила дві ліцензії одеської телекомпанії «АТВ при Одеській національній академії зв'язку ім. Попова» через те, що в суді нині триває процес анулювання цих ліцензій.

 

Мовник мав намір змінити ліцензійну документацію у зв'язку зі зміною генерального директора: був Борис Ємець - став Олександр Филипов. Такі зміни трактуються як технічні та вносяться в ліцензію автоматично. Однак цього разу Нацрада вирішила у зв'язку з розглядом судової справи про анулювання ліцензії АТВ інформацію про зміну керівника взяти до відома, відклавши остаточний розгляд питання до винесення судового рішення.

 

Також на засіданні 23 вересня Нацрада вирішила долучити до матеріалів судового розгляду відеозапис ефіру за 24 серпня 2009 року, у якому в сюжеті «Вместо парада - на митинг» ведучий АТВ Григорій Кваснюк називає Президента Віктора Ющенка «поцом», Ігор Марков, якого вважають власником телекомпанії, звинувачує мера Одеси Едуарда Гурвіца у вбивстві, а Віктора Ющенка - у співучасті. На думку членів Нацради, цей сюжет є зловживанням свободою слова.

 

Нагадаємо, що в грудні 2007 року Нацрада ухвалила рішення про звернення до суду з позовом про анулювання ліцензії АТВ.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18187
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Одесит
5320 дн. тому
Це не канал, рупор кацапської пропаганди в Одесі.
Саша
5320 дн. тому
Ну то мало є Вікторів Ющенків в країні? А крім того.. якщо мене ображають, значить є причина)))
Киянин
5320 дн. тому
Шановна (ий) Саша, коли вас називають поцом чи ще якось так, то ви йдете морду бити і правильно робите. А Президенту за статусом те не положено, от замість нього Нацрада і працює. І по-друге, Президент - голова держави і образа його є образою всієї країни. Поганий він чи ні - то вже справа п"ята, а от опускатись до рівня вуличного п"янички, що квасить цілими днями - не варто.
Саша
5320 дн. тому
Кожен має право на свою думку. Ну вважають вони президента "поцом" та й що? Так багато хто вважає... може б то краще залишити їм і зробити канал національним? Так було б прикольніше...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду