10 премій «ТЭФИ-2009» отримав російський «Первый канал»

22 Вересня 2009
13849
22 Вересня 2009
10:33

10 премій «ТЭФИ-2009» отримав російський «Первый канал»

13849
10 премій «ТЭФИ-2009» отримав російський «Первый канал»

В Москві нагородили лауреатів премії російського національного телевізійного конкурсу «ТЭФИ-2009» в категорії «Професії». Про це повідомляє Lenta.ru.

 

Відразу 10 премій взяв «Первый канал». Зокрема, в номінації «Продюсер телевізійної програми» нагороди отримали генеральний директор каналу Константин Ернст, головний режисер Андрій Болтенко, продюсер Лариса Сінельщикова та директор музичного мовлення каналу Юрій Аксюта за організацію висвітлення музичного конкурсу «Євробачення-2009». Пан Болтенко отримав також премії в номінаціях «Художник-постановник телевізійної програми» та «Режисер телевізійної програми».

 

Кращою інформаційно-розважальною програмою журі визнали «Прожекторперісхілтон», а кращою музичною - «Євробачення-2009». Кращий спеціальний репортаж - робота «З усіма пересадками». У номінації «Програма про спорт» нагородили проект «Випробування Китаєм».

 

З-поміж спортивних програм та спецрепортажів нагороди отримали проекти «Олена Ісінбаева - королева висоти» (телекомпанія «Європа ТВ» Санкт-Петербург) та «Історія хвороби. Особова справа» (телекомпанія «СургутІнформ-ТБ»).

 

У номінації «Інформаційно-аналітична програма» другий рік поспіль нагородили програму «Тиждень з Маріанною Максимовською» телеканалу РЕН ТБ. Краща програма про мистецтво - «Колір часу», що вийшла на телеканалі «Культура».

 

У номінації «Сценарист телевізійного документального фільму/серіалу» «ТЭФИ» отримав телеведучий Леонід Млєчін за стрічку «На нас чекає холодна зима». У номінації «Сценарист телевізійного художнього фільму/серіалу» кращими стали Віталій Шляппо, Олексій Троцюк та Вячеслав Дусмухамедов. Усі три були задіяні у проекті «Татусеві доньки» («СТС»).

 

Детектор медіа

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13849
Читайте також
28.09.2009 13:46
Арина Бородина, Анна Пушкарская, «Коммерсантъ»
25 793
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду