Colgate-Palmolive перейшов з «1+1» на «Інтер» та канали Пінчука, а «Київстар» - навпаки

15 Вересня 2009
12570
15 Вересня 2009
15:19

Colgate-Palmolive перейшов з «1+1» на «Інтер» та канали Пінчука, а «Київстар» - навпаки

12570
Colgate-Palmolive перейшов з «1+1» на «Інтер» та канали Пінчука, а «Київстар» - навпаки

Двоє великих рекламодавців суттєво змінили спліти телеканалів. Компанія Colgate-Palmolive, яка з 2008 року ексклюзивно розміщувалася на «1+1», у вересні забрала звідти бюджет і віддала його групі «Інтер» та холдингу Віктора Пінчука (далі - «Інтер-реклама»).

 

«Київстар», навпаки, перерозподілив бюджет на користь «1+1». З початку року цей рекламодавець мав ексклюзив з «Інтер-рекламою» та несуттєвий обсяг розміщень на інших каналах (але не на «1+1»).

 

На «1+1» пояснюють втрату Colgate-Palmolive тим, що рекламодавець спізнився з переговорами. Він звернувся на канал наприкінці серпня, коли вільного ресурсу у достатньому для нього обсязі не залишилося. Окрім цього, компанія традиційно шукала  недорогого рішення, а «1+1», зазначають на каналі, зараз намагається піднятися в ціні. Що ж до «Київстару», то ця компанія звернулася ще у липні в пошуках більш прийнятних умов, ніж були у неї в «Інтер-рекламі». Нагадаємо, у липні «1+1» оголосив про акцію «спеціальних цін» (на 30% нижчих за вартість ексклюзиву з «Інтер-рекламою»). За її допомогою він переманив до себе близько 20 рекламодавців, загальний бюджет яких оцінюється в 36 млн грн.   

 

Colgate-Palmolive, за припущенням експертів, мав дуже низькі ціни на «1+1». Тож для того, щоб він перейшов на суттєво дорожчий майданчик, йому мали б запропонувати лояльні умови. Проте Дмитро Дутчин з «Інтер-реклами» запевняє, що ніякого демпінгу не було. Він прокоментував пертурбацію рекламодавців так: «Адекватні, ринкові ціни були запропоновані як одному, так і іншому. Кожен прийняв те рішення, яке вважав за найкраще». За його словами, Colgate-Palmolive залишиться на каналах «Інтер-реклами» щонайменше до жовтня включно, а далі «все залежатиме від економіки».

 

У першому півріччі 2009 року Colgate-Palmolive займав 3-тю позицію за кількістю куплених рейтингів, «Київстар» - 12-ту. Частка Colgate-Palmolive у проданих «1+1» рейтингах перевищувала 20%.

 

Компанії, які суттєво перерозподілили бюджети на початку вересня (36-й тиждень року):

 

Colgate-Palmolive

 

«Київстар»

Coca-Cola

 

За даними компанії GfK Ukraine. Аудиторія 18+, панель «50 тис.+». Телеканал «Україна» на 36-му тижні ще включено до «Сфери-ТВ».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12570
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду