Проект аналітичної служби «Інтера» з Іллею Канавіним розробляє Дмитро Белянський

11 Вересня 2009
23340
11 Вересня 2009
14:14

Проект аналітичної служби «Інтера» з Іллею Канавіним розробляє Дмитро Белянський

23340
Проект аналітичної служби «Інтера» з Іллею Канавіним розробляє Дмитро Белянський

Журналіст і політтехнолог Дмитро Белянський допомагає Іллі Канавіну розробляти проект аналітичної служби всередині НІС (новинно-інформаційний підрозділ групи «Інтер»). Про це він розповів  ТК.

 

З власних джерел на каналі «Інтер» ТК стало відомо, що разом з Іллею Канавіним, якого вчора представили колективу НІС як консультанта з інформаційного мовлення, журналістам представили також Дмитра Белянського.

 

Сам пан Белянський уточнив ТК, що він поки не працює на «Інтері», а лише допомагає пану Канавіну розробити проект аналітичної служби. «Мой коллега и приятель Илья Канавин попросил меня подумать вместе с ним над созданием аналитической службы внутри информационного вещания - внутри НИСа. Сам Илья находится в консультационных отношениях с коллективом, а я нахожусь в консультационных отношениях с ним. Только не пишите, что я являюсь консультантом Ильи Канавина - это не так. Я господина Канавина знаю с 2006 года. Мы с ним работали вместе по ряду проектов. И он мне предложил как своему коллеге подумать над тем, как будет устроена аналитическая служба. Контракта нет, должности нет, с коллективом мы общались, но это нельзя назвать представлением», - розповів він.

 

Як відомо, раніше на «Інтері» не було аналітичної служби, а існував лише відповідний відділ. «Отдел и служба отличаются по определению. Отдел - сам по себе, а служба - это пронизывающая структура, которая помогает все делать. Служба живет с календарем, с анонсами, с контекстными справками, с графикой, работает с объемами большого информационного бекграунда», - пояснив Дмитро Белянський. Чим займатиметься аналітична служба, яким великим буде штат і хто в ньому працюватиме, пан Белянський поки сказати не може. «Нет контракта - нет организационного понимания, как все будет работать. А мое понимание - это пока взгляд со стороны. Если наши предложения будут приняты и оформлены в состояние контракта, тогда можно будет говорить детальнее», - уточнив він.

 

Дмитро Белянський - народився в Донецьку в 1980 році. За освітою філолог, з 1999 року працював журналістом. У 2001-2003 роках керував інформаційною службою «Вуличного телебачення» (ICTV), у 2003-2005 мав стосунок до різних інтернет-проектів, зокрема From-UA. У 2006 році працював заступником директора департаменту маркетингу СТБ. У 2006-2007 роках керував інформагенцією «РосБалт-Україна». З 2007 року співпрацює з журналом «Профіль» як креативний директор і як політичний оглядач-колумніст. З 2000 року брав участь у ряді виборчих кампаній у Росії й Україні. На виборах 2004 року був прес-секретарем Дмитра Корчинського та, як і Єгор Бенкендорф, його довіреною особою. Пізніше керував прес-департаментом блоку Наталії Вітренко «Народна опозиція». Відомий скандалом зі створенням віртуальної партії (Національна партія праці України) і її віртуальної прес-служби у 2005 році. Від імені придуманих лідерів партії розсилав політичні заяви і коментарі, а деякі солідні ЗМІ ці заяви цитували, не оцінивши достовірність джерела.

 

«Детектор медіа»

 

Фото з журналу «Профіль»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23340
Читайте також
Коментарі
9
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Breeze
5310 дн. тому
Бублянский - "А может Белянского "Интеру" навязал Глебушка Павловский и Ильюша Шувалов, на которых Белянский исправненько работал?" Думаю, слід шукати ближче. В Україні з "Глебушкой" та "Ільюшей" працював Погребинський, креатура Медведчука. На кого зараз працює Медведчук і, звісно, Погребинський? Так що ясно, кому служитиме пан Б.
Макс
5333 дн. тому
Все у Димы получиться. Он очень талантливый парень - генератор идей. Это как раз то, чего не хватает нынешнему телевидению. Оно стало шаблонным, правильным. Надо разрушать рамки сознания:)
Алегарф
5333 дн. тому
Наступают весёлые деньки ; )
failed state
5333 дн. тому
Пиховшека не позвали. А как старался,а как ни старался)
Бублянский
5334 дн. тому
Да-а, а что ж Канавин сам то не смог, а "пропросил" ему помочь... Белянского. Да еще и без контракта, офиц. оформления? Нонсенс! А может Белянского "Интеру" навязал Глебушка Павловский и Ильюша Шувалов, на которых Белянский исправненько работал? Ну что ж - привет "новые темники" в пределах отдельно взятого канала! Кремль захватил "Интер" с потрохами. Так что, "Интер" теперь будет агитировать за ЮВТ на выборах? Ну-ну.
клякса
5334 дн. тому
такое впечатление, что канал ,как ужаленная осой собачка,мечется из одной крайности в другую, в любом случае, нынешние информационные назначения примерно все же поддерживаю, так как оба консультанта весьма профессиональные люди и хотя бы, в отличае от уволенных предшественников сделали в своей трудовой жизни что-то существенное, полезное и не серое.а уж разделяет их позицию или позицию тех, на кого они работают те или иные граждане или нет - это уже вопрос второго порядка, ведь в стране у нас официально демократия, а значит любое мнение и позиция имеют право на существование, потому,быть может,есть такая надежда, что хоть один канал не будет дудеть в общую однородную дуду (хотя это не значит, что он станет объективным и честным -таковых у нас на рынке просто нет!)
Ефим
5334 дн. тому
Ну еще и русских ведущих на канал приведите! Неужели в Украине талантов нет! Задрали наемники! Бенкендорф - ты же мужик!!! Гайдукевича на Свободу на ИНТЕРЕ! А так будут нам парить мозги и промывать имперской бредятиной (под шубой журналистских расследований и документальных фильмов) о том какая мы окраина. Когда же это кончится...
Граф Шувалов
5334 дн. тому
А еще Белянский является соавтором роликов Витренко, где ужасная учительница не пускает деточку в туалет с криками "Говори державною мовою!". Хороший консультант у Интера, правильный.
Пятий Кут
5334 дн. тому
Нашли аналитика, простигосподи. Он им напомагает. Спасибо за информацию, Интер можно выносить из списка просмотра, раз у них такие ядреные помощники.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду