«Главред-медіа» презентував портал «Мій інтернет» і розробляє систему моніторингу українського інтернету

10 Вересня 2009
26502
10 Вересня 2009
18:56

«Главред-медіа» презентував портал «Мій інтернет» і розробляє систему моніторингу українського інтернету

26502
«Главред-медіа» презентував портал «Мій інтернет» і розробляє систему моніторингу українського інтернету

Холдинг «Главред-медіа» запустив бета-версію контентно-сервісного порталу «Мій інтернет» (http://www.my-inet.eu/). Про це на прес-конференції в УНІАНі заявив президент холдингу Віктор Шлінчак.

 

Портал «Мій інтернет» - це сервісна платформа, що поєднала можливості спілкування, організації робочого дня, планування бюджету, пошуку і пропозиції роботи, представлення бізнесу, налагодження контактів ыз партнерами, освіти, розваг тощо.

 

За словами керівника проекту «Мій інтернет» Ярослава Білика, портал пропонує принципово нові сервіси, розроблені «з нуля». Наприклад, «Гаманець» - онлайн-програму для ведення власного бюджету, сервіси «Календар», «Курси валют», «Телепрограма». Усі вони присутні на одній сторінці, і користувач із мінімальною кількістю кліків отримує всю необхідну інформацію.

 

Користувач зможе самостійно інтегрувати в одному місці інформаційні, комунікативні, сервісні, розважальні, фінансові модулі, налаштовувати в них інформацію, заводити одразу декілька профілів й одночасно працювати і спілкуватися в них усіх, на сторінках порталу спілкуватися в мікроблогах Twitter, обмінюватися повідомленнями з існуючих Джаббер-клієнтів, Windows Live. «Наше найперше завдання - інтегрувати в ресурс різні комунікаційні сервіси. Поки що соціальна мережа складається лише із зареєстрованих користувачів порталу», - наголосив Ярослав Білик.

 

Послуги електронної пошти, миттєвих повідомлень і пошуку, а також веб-сервери та бази даних порталу працюють на базі технологій Microsoft. У розробці проекту взяли участь українські компанії Wnet (IP-оператор України, що надає інтернет-підтримку) та ELEKS Software (розробник програмних продуктів).

 

За словами генерального директора ELEKS Software Олексія Скрипника, 98% проектів українських айтішників орієнтовані на Європу та США, і портал «Мій інтернет» - це перша спроба масштабного проекту розробників в Україні.

 

«Найголовніше, що в непростих економічних умовах холдинг "Главред-медіа" запроваджує нові проекти в Україні для українців силами українських розробників», - зазначив генеральний директор «Microsoft Україна» Дмитро Шимків.

 

Вартість інвестицій у проект не розголошується. Але, за словами Віктора Шлінчака, про великі суми не йдеться. «Нам допомогла криза: в умовах кризи можна робити хороші проекти "за ідею"», - сказав він. Найбільша стаття витрат - програмне забезпечення. «Ціна розробки на порядок, якщо не на два порядки, нижча, ніж ми брали з іноземних порталів», - уточнив Олексій Скрипник.

 

Також невдовзі «Главред-медіа» спільно з польською компанією NetSprint запропонує українському ринку новий сервіс - систему аналізу й моніторингу вітчизняного інтернет-простору NewsPoint. Систему призначено для полегшення роботи фахівців піар-департаментів, працівників аналітичних та моніторингових відділів компаній. Вона збиратиме, оброблятиме і систематизуватиме всі українські інтернет-медіа, надаючи клієнту дані про згадуваність, цитованість, кількість виходів матеріалів про нього. Проект обіцяють презентувати найближчим часом.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
26502
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
фантик
5311 дн. тому
Мда, все эти сервисы стары как мир... Полно украинских порталов, где все это качественно реализовано. В общем, ничего нового. ТК, зачем это пиарить?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду