З 20 по 26 вересня в Києві відбудеться перший Міжнародний кінофестиваль студентських робіт

10 Вересня 2009
15874
10 Вересня 2009
16:39

З 20 по 26 вересня в Києві відбудеться перший Міжнародний кінофестиваль студентських робіт

15874
З 20 по 26 вересня в Києві відбудеться перший Міжнародний кінофестиваль студентських робіт

У Києві з 20 по 26 вересня 2009 року вперше триватиме Міжнародний кінофестиваль студентських робіт «10 МУЗА». Про це повідомили учасники прес-конференції, яка відбулася 10 вересня в прес-центрі «Главред-медіа».

 

Родзинкою фестивалю є те, що його ініціювали студенти Київського національного університету театру, кіно та телебачення ім. І. К. Карпенка-Карого, без будь-якої вказівки і навіть допомоги згори. Щоби допомогти фестивалю в піарі, запросили своїх колег із Інституту журналістики, кафедри реклами та зв'язків із громадськістю.

 

Також студенти заручилися підтримкою трьох міністерств - культури й туризму, сім'ї, молоді та спорту й освіти і науки. В свою чергу, вирішила підтримати творчий ентузіазм майбутніх кіно- й телезірок і громадська організація «Детектор медіа».

 

І хоча поки що організатори не знайшли серед українських бізнесменів охочих фінансово підтримати фестиваль, їм вдалося сформувати досить представницьку програму як фільмів, так і супутніх заходів.

 

 

 

Участь у «10 МУЗА» візьмуть представники 9 країн світу: Естонії, Ізраїлю, Німеччини, Польщі, Росії, США, України, Франції, Чехії. Загалом буде представлено 18 годин кіноробіт, які дублюватимуться українською мовою.

 

До журі конкурсу входитимуть Оксана Байрак, Віталій Запорожченко, Вікторія Гресь, Володимир Яворівський.

 

Продюсер фестивалю Олена Фурдуй розповіла, що його відкриття відбудеться 20 вересня в театрі «Браво». Протягом тижня на фестивалі функціонуватиме кіномістечко, в рамках якого відбуватимуться майстер-класи, кінопокази, кінофоруми, кастинги, виставки художніх робіт тощо.

 

«На кінофестиваль запрошено відомих кінематографістів, які безкоштовно проведуть майстер-класи, семінари, прочитають лекції», - каже пані Фурдуй. Серед заявлених у програмі - майстер-класи Семена Горова, Ганни Гресь, Віктора Марущенка, Алли Липовецької, Наталії Лигачової та багатьох інших відомих профі у різних галузях кіно- й телемистецтва.

 

Шеф-редактор «Детектор медіа» Наталія Лигачова під час прес-конференції наголосила: «Дуже важливо, що виникла така студентська ініціатива, її слід підтримати, щоб у студентів був стимул до творчої конкуренції,  подальшої праці. Було б добре, щоб цей фестиваль став постійним. А також отримав підтримку як вітчизняних спонсорів, так і вітчизняних ЗМІ».

 

Організатори вважають, що кінофестиваль стане хорошим підґрунтям для відродження українського кіно та стартом для юних кінематографістів. Підтвердженням цього є вже нині виявлена зацікавленість кількох кінематографічних компаній у співпраці з талановитими і перспективними студентами.

 

Більше інформації - на сайті форуму http://www.10musa.com.ua. Також стежте за повідомленнями на сайті «Детектор медіа».

 

«Детектор медіа»

 

Фото Павла Старостенка

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15874
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду