Польща обурена фільмом телеканалу «Вести» про пакт Молотова-Ріббентропа

27 Серпня 2009
20190
27 Серпня 2009
12:56

Польща обурена фільмом телеканалу «Вести» про пакт Молотова-Ріббентропа

20190
Польща обурена фільмом телеканалу «Вести» про пакт Молотова-Ріббентропа

Документальний фільм «Таємниці секретних протоколів», в якому йдеться про пакт Молотова-Ріббентропа, викликав справжнє обурення у Польщі. Про це повідомляє Novynar.com.ua

 

Стрічку режисера Вадима Гасанова презентував російський телеканал «Вести» (холдинг ВГТРК). У ній Польщу звинувачують у розпалюванні Другої світової війни.

 

Цю тезу прокоментував спікер польського сейму Броніслав Коморовський. Він заявив, що фільм є проблемою самих росіян і закликав поляків не надавати значення подібним картинам: «Це спроба сказати щось власному суспільству, тому що нікого іншого такими публікаціями Росія переконати не зможе».

 

З критикою «Таємниць» польські депутати виступали і раніше. Вони наполягали на тому, щоб влада країни висловила офіційний протест. Однак прем'єр-міністр Дональд Туск заявив, що не вступатиме в дискусію з Росією з приводу фільму. Картину про пакт Молотова-Ріббентропа та дебати довкола неї він назвав «нерозумними».

 

Як повідомлялося 25 серпня, Служба зовнішньої розвідки (СЗР) Росії має намір розсекретити документи, що розповідають про таємниці польської політики в 1935-1945 роках, включно з переговорами високопосадовців МЗС, військового відомства і спецслужб країни.



23 серпня виповнилося 70 років з моменту підписання пакту Молотова-Ріббентропа. Багато істориків вважають, що саме через цей документ, підписаний СРСР і Німеччиною, почалася Друга світова війна.



За даними опитування ВЦВГД, проведеного на честь 70-річчя з дня підписання документа, більше половини росіян - 57% - вважають, що Йосип Сталін підписав Договір про ненапад з Німеччиною для того, щоб відстрочити початок Другої світової війни, і не вбачають у ньому нічого поганого.

 

Novynar.com.ua

 

Фото - Novynar.com.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20190
Читайте також
16.09.2009 08:55
Антон Розенвайн
, для «Детектор медіа»
22 292
31.08.2009 11:37
Даниил Айзенштадт, Газета.ру
56 605
23.08.2009 11:23
Сергій Грабовський
, для «Детектор медіа»
14 897
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду