Вікторія Шилова хотіла провести прес-конференцію в Росії, бо вважає, що в Україні навколо неї створено вакуум

18 Серпня 2009
20466
18 Серпня 2009
16:04

Вікторія Шилова хотіла провести прес-конференцію в Росії, бо вважає, що в Україні навколо неї створено вакуум

20466
Вікторія Шилова хотіла провести прес-конференцію в Росії, бо вважає, що в Україні навколо неї створено вакуум

Екс-генеральний директор Дніпропетровської ОДТРК  Вікторія Шилова звернулась до Міжнародної федерації журналістів, секретаріату  Міжнародної конференції журналістів, Спілку журналістів Росії з проханням надати можливість висвітлити історію конфлікту на українській телекомпанії. З цією метою 18 серпня вона мала намір провести прес-конференцію на тему «Проблеми свободи слова в Україні. Голодування 18 журналістів Дніпропетровської телерадіокомпанії» в російському Центральному домі журналістів, однак на неї ніхто не з`явився. Про це повідомляє сайт організації.

 

За інформацією сайту, причиною звернення  до російських журналістських організацій пані Шилова називає  інформаційний вакуум довкола конфлікту на Дніпропетровській ОДТРК. Метою цієї поїздки, як заявляла раніше пані Шилова, є «прорвати інформаційну блокаду, яку створила місцева влада та їхні "боси" на загальноукраїнському рівні»  

 

Чим викликана така позиція Вікторії Шилової ТК поки з'ясувати не вдалося, оскільки на час перебування в Росії її телефон відключений.

 

Однак відомо, що зокрема в проведенні аналогічної прес-конференції в столиці України пані Шиловій відмовлено не було.  Зокрема ТК звернулась до інформаційних агентств «Інтерфакс» та УНІАН, які є одними з найбільших столичних прес-майданчиків,  із запитанням, чи зверталась до них Вікторія Шилова.

 

Комерційний директор УНІАН Валерій Нечипоренко наголосив ТК, що Шилова до УНІАНу не зверталася, але якби такі звернення пані Шилової були їй би точно не відмовили: «Їй, звичайно ж, не відмовили б. Це не в наших правилах, адже ми не відмовляємо у проведенні конференцій. Хіба що хтось наперед заявить, що виголошуватиме фашисткі гасла, тоді ми відмовимо». Генеральний директор «Інтерфакс-Україна» Олександр Мартиненко також  зазначив: «Не знаю, чи вона до нас зверталась. Але точно знаю, що ми би їй не відмовили».  Також в «Інтерфаксі-Україна»  пригадали, що  Вікторія Шилова проводила прес-конференцію в цьому агентстві минулого року.

 

Нагадаємо, 3 серпня Вікторія Шилова звернулася до Новомосковського міжміськрайонного суду, оскаржуючи наказ про своє звільнення. 24 липня Державний комітет телебачення та радіомовлення звільнив пані Шилову з посади керівника ДОДТРК. Того ж дня журналісти ДОДТРК припинили розпочате 21 липня голодування на знак протесту проти тиску на канал з боку губернатора Віктора Бондаря.

 

ТК висвітлювала усі етапи конфлікту.

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20466
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
смотрящий
5336 дн. тому
в этом вся Шилова - наврать, устроить истерику - это всегда пожалуйста! Когда украинских журналистских организаций, которые бы ей верили, уже не осталось поехала подыгрывать масковским амбициям: показать "как на Украине на самом деле плохо". Говорят пыталась стать членом чего-нибудь - или СЖУ РФ, или МФЖ, или Конфедерации журналистов - но нигде не взяли.
читатель
5336 дн. тому
на первоисточник по пресс-конференции ссылка мертвая.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду