Заарештовано рахунки авторів фільму «Стиляги»

12 Серпня 2009
25273
12 Серпня 2009
11:50

Заарештовано рахунки авторів фільму «Стиляги»

25273
Заарештовано рахунки авторів фільму «Стиляги»

Арбітражний суд Москви заарештував рахунки авторів музичного фільму «Стиляги» (2008), повідомляє «КоммерсантЪ». Позов проти кінокомпанії «Красная стрела», що належить режиссеру Валерію Тодоровському та продюсеру Вадиму Горяінову, подала  Всеросійська Державна телевізійна та радіомовна компанія (телеканал «Россия»). Тепер ВГТРК може стягнути з «Красной стрелы» понад 100 млн  рублів, що за нинішнім курсом становить понад $3 млн.

           

У бюджет фільму Тодоровський та Горяінов вклали 334 млн руб. ($15 млн). Майже стільки ж додав телеканал «Россия». Пізніше підтримати вихід картини взявся також «Первый канал». Рекламна кампанія відбувалася за участю трьох телеканалів - «Россия», «Первый канал» та  ТНТ.

 

Після виходу з прокату у грудні минулого року картина не виправдала економічних сподівань. Стрічка «Стиляги»  зібрала 453,44 млн руб ($16,8 млн), хоча надходжень від касових зборів очікували на 40% більше. Продюсерський прибуток склав близько 180 млн руб.

 

У квітні минулого року ВГТРК подала позов до суду. У ньому представники телеканалу «Россия» вимагали половину продюсерського прибутку  від прокату «Стиляг», а також компенсацію за неузгодження витрат на просування фільму.

 

За інформацією видання,  ВГТРК не влаштувала участь «Первого канала». В інтерв`ю газеті продюсер Олександр Роднянський зазначив: «По суті, виник конфлікт інтересів двох телеканалів, що спричинило наступні судові позови продюсерів».

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25273
Читайте також
10.08.2009 13:27
Татьяна Федоркова, Нино Хурошвили, «МедиаПорт»
32 341
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду