У березні донецькі ЗМІ опублікували 2 «джинсові» матеріали

14 Квітня 2009
51767
14 Квітня 2009
13:14

У березні донецькі ЗМІ опублікували 2 «джинсові» матеріали

51767
У березні донецькі ЗМІ опублікували 2 «джинсові» матеріали

У березні в ЗМІ Донеччини виявлено тільки 2 «джинсові» матеріали, повідомляє Інститут масової інформації. Цього разу «проштрафилися» газета «Панорама» та сайт «Ура-информ. Донбасс».

 

Такі результати моніторингу, що здійснюється в рамках проекту «Поліпшення медіасередовища на Сході України через відкрите обговорення регіональними журналістами принципів професійних стандартів та етики» за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні.

 

До моніторингу включено тижневик «Панорама», «Донецкие новости», газети «Жизнь», «Салон Дона и Баса», «Донбасс», а також інтернет-видання «Остров», «КІД» та «Ура-інформ Донбасс».

      

Експерти зауважили, що інтернет-видання «Ура-информ. Донбасс» розміщує прес-релізи компаній або навіть рекламні оголошення членів корпорації «Іліташ» на новинних сторінках без позначки «новини компаній» або «реклама», пояснюючи це належністю сайту до цієї ж бізнес-структури.

 

Моніторинг здійснено в рамках проекту громадської організації Internews Network «У-Медіа» «Моніторинг дотримання журналістських стандартів та підвищення медіаграмотності широкого кола українських громадян», який «Детектор медіа» реалізує спільно з Інститутом масової інформації.

 

 

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Інститут масової інформації
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
51767
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду