Мін'юст визнав Сергія Тримбача головою Спілки кінематографістів України

29 Липня 2009
20516
29 Липня 2009
15:48

Мін'юст визнав Сергія Тримбача головою Спілки кінематографістів України

20516
Мін'юст визнав Сергія Тримбача головою Спілки кінематографістів України

Міністерство юстиції України затвердило нове керівництво Спілки кінематографістів України (НСКУ) на чолі з кінознавцем Сергієм Тримбачем, про це йдеться у повідомленні міністерства на адресу НСКУ.

 

Серед основних кроків нового керівництва НСКУ Сергій Тримбач називає участь у розробці доповнень до закону України про кінематографію, зокрема розробку ідеї кінематографічного фонду, що дозволить кіно митцям бути незалежними від держбюджету. НСКУ також братиме участь у розробці законопроектів щодо авторського права, запровадженні прозорої молодіжної політики спілки і планує відновити Будинок Кіно у якості повноцінного фестивального кінозалу країни.

 

«Ми маємо відновлення впливовість спілки на процеси формуванні культурної політики у кінематографічній сфері», - зазначає пан Тримбач.

 

Нагадаємо, що Сергія Тримбача було обрано головою спілки на  V (XI) з'їзді НСКУ 28-29 квітня, однак Мін'юст раніше не затверджував новий керівний склад спілки, аргументувавши відмову нестачею документів, які підтвердили б правочинність наслідків з'їзду, а також відсутністю кворуму у день з'їзду.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20516
Читайте також
27.07.2009 12:54
Ольга Шервуд, «Время новостей»
22 836
22.07.2009 13:58
Олександр Брикайло, Володимир Павлів, для «Детектор медіа»
30 976
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2009
5356 дн. тому
31 липня 2009 12:00 Київ Прес-Конференція Оновлена Спілка кінематографістів України. Перезавантаження У заході візьмуть участь: Сергій Тримбач - голова Національної спілки кінематографістів України, лауреат Державної премії імені Олександра Довженка; Олег Фіалко - заступник голови Національної спілки кінематографістів України, народний артист України , член-кореспондент Академії мистецтв України; Ганна Чміль - голова Державної служби кінематографії Міністерства культури і туризму України, секретар правління Національної спілки кінематографістів України; Дмитро Томашпольський - кінорежисер, секретар правління Національної спілки кінематографістів України; Олена Фетисова - кінорежисер, продюсер; Роман Бондарчук - кінорежисер.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду