Нацрада оголосила конкурс на 121 вільний телерадіоканал

28 Липня 2009
21632
28 Липня 2009
15:28

Нацрада оголосила конкурс на 121 вільний телерадіоканал

21632
Нацрада оголосила конкурс на 121 вільний телерадіоканал

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на останньому перед відпусткою засіданні 22 липня прийняла рішення про оголошення конкурсу на вільні телерадіоканали.

 

Це дві групи каналів: частотні присвоєння, що залишилися з конкурсу, який щойно завершився (здебільшого телеканали), а також декілька нових з резерву Нацради, зокрема радіочастоти у Львівській області й Сєверодонецьку.

 

Конкурсантам запропоновані 85 вільних телеканалів у Криму (21), Вінницькій (1), Дніпропетровській (1), Закарпатській (19), Івано-Франківській (6), Львівській (11), Одеській (1), Хмельницькій (10), Чернівецькій (15) областях.

 

Також на конкурс виставлено 36 радіочастот у Криму (2), Волинській області (3), Запорізькій (1), Луганській (1), Львівській (22), Полтавській (1), Харківській (2), Черкаській (1), Чернівецькій (1) областях і Києві (2). Серед них найбільш привабливими видаються частоти 100,4 МГц у Євпаторії (0,5 кВт, 24 год/добу), 107,1 МГц у Сєверодонецьку (0,25 кВт, 24 год/добу), 89,1 МГц у Львові (0,5 кВт, 24 год/добу), 103,0 МГц у Червонограді (0,25 кВт, 24 год/добу), 102,5 МГц в Ізюмі (0,25 кВт, 24 год/добу) і 100,8 МГц у Шполі (0,25 кВт, 24 год/добу).

 

Заяви на участь у конкурсі приймаються з 31 серпня по 29 вересня. Граничний термін підбиття підсумків конкурсу - 28 листопада.

 

Додаткові умов конкурсантам Нацрада не виставляла, тому що, за словами в. о. голови Нацрада Андрія Мирошніченка, «компаніям фінансово складно розвивати мережі». Традиційно перевага надаватиметься мовникам з більшим обсягом україномовних програм, а також регіональним і місцевим компаніям, які не ретранслюють інших програм з використанням їхніх позивних.

 

«Ми очікуємо на додаткову участь місцевих мовників на ці частоти. Фактично в нас є декілька частот, з яких можна розбудувати регіональні мережі. Що ж до участі умовно великих каналів, наприклад, "Сіті" (на останньому конкурсі Нацрада не задовольнила жодної з 95 заявок «Сіті». - ТК). Його сьогоднішній формат - це київський канал. Якщо він хоче вийти на регіональний рівень, то має переглянути свою концепцію», - прокоментував на брифінгу рішення про новий конкурс пан Мирошніченко.

 

(перелік частот, виставлених на конкурс)

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21632
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду