СТБ закрив проект «За Вікнами»

28 Липня 2009
17405
28 Липня 2009
14:45

СТБ закрив проект «За Вікнами»

17405
СТБ закрив проект «За Вікнами»

Телеканал СТБ вирішив відмовитись від проекту журналістських розслідувань «За Вікнами». Цю інформацію ТК підтвердив голова правління телеканалу СТБ Володимир Бородянський.

 

Нагадаємо, у травні СТБ відправив проект журналістських розслідувань «За Вікнами» у «творчу відпустку». Також ішлося про можливе оновлення формату програми.

 

За словами пана Бородянського, причиною закриття проекту стали проблеми з «пошуком тем».

 

«Програма "За Вікнами" виходила в ефірі упродовж двох років ( з жовтня 2007). За цей час команда проекту знаходила героїв і теми для сюжетів, які торкалися важливих для суспільства проблем. Команда робила це професійно/ Двічі на рік всі проекти власного виробництва затверджують з каналом теми на майбутній сезон. Цієї весни ми стикнулися з проблемою пошуку тем, які би дозволили нам утримати цю високу планку»,  -  сказав Бородянський.

 

За його словами,  упродовж останніх двох місяців команда проекту і керівництво каналу намагались знайти можливі шляхи розвитку програми, але безрезультатно.

 

Як наголосив Володимир Бородянський, більшій частині команди «За Вікнами» уже запропоновано  роботу на каналі.

 

«За час існування програми, виросла нова плеяда журналістів, операторів, редакторів, режисерів, втрачати які ми не хочемо, і наше завдання зберегти людей для інших проектів каналу», - прокоментував він.

 

Нагадаємо, минулого року програму «За Вікнами»  було нагороджено премією українських телекритиків «Фаворит телепреси». 

 

Олексій Мустафін, заступник голови правління телеканалу  СТБ з інформаційного мовлення, розказав ТК, що в цьому році канал висуває «За Вікнами» на «Телетріумф».


 
«"За Вікнами" були чи не першою спробою створити формат, який би я назвав "соціальним тижневиком", бо насправді це ніколи не була програма журналістських розслідувань, як її називали Детектор медіа, - розказав ТК пан Мустафін, - Врешті, цей формат швидко набув популярності і серед колег - за останні роки ми бачили кілька схожих проектів на різних каналах. Але бути схожими на інших (навіть якщо вважаєш себе кращим) - аж ніяк не мета СТБ. Кілька місяців ми думали над переформатуванням проекту чи навіть створенням нового формату подібного напрямку. Але поки не знайшли варіанту, в успіху якого могли б бути впевненими на сто відсотків. Тому, власне, і було ухвалене рішення про припинення виробництва "За вікнами"».


 
Також Олексій Мустафін подякував команді, яка працювала за весь час існування над проектом - Антону Степ'юку, який був автором ідеї; ведучим Богдану Кутєпову і Наталці Франчук; редакторам - Сергію Косарєву, Насті Образцовій і Валерії Семенюк, журналістам - Денису Данькові, Христині Коцирі, Лесі Штогрин, Ярославу Семченку, Дмитру Литвиненку, Саші Митиній, Романові Пересуньку, операторам і режисерам.

 

Моніторинг здійснено в рамках проекту громадської організації Internews Network «У-Медіа» «Моніторинг дотримання журналістських стандартів та підвищення медіаграмотності широкого кола українських громадян», який «Детектор медіа» реалізовує спільно з Інститутом масової інформації.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17405
Читайте також
03.08.2009 13:30
Андрій Кокотюха
, для «Детектор медіа»
4 739
22.10.2008 13:03
Андрій Кокотюха
, для «Детектор медіа»
23 235
07.10.2008 20:30
Володимир Міхалєвіч
, для «Детектор медіа»
20 180
19.11.2007 13:44
Николай Рашеев
для «Детектор медіа»
17 208
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Петя
5356 дн. тому
лучше б "правила жизни" закрыли, вот где "проблемы с темами"..
друг
5357 дн. тому
Настя, не переживай. За год ты как минимум заработала там нового мужа. Так что все будет хорошо.
Поет Луканофф
5357 дн. тому
У небуття "За вікнами" відходить, Мустафін епітафію родив, І Образцова тихо хороводить, "Спасіба, Льоша! Это бил прорив" Кутєпов десь всплакнув і вже напився, Антін Степюк без ройялті змарнів, Та Бородянський геть не розгубився, "завікнівців" з Франчучкою звільнив...
Настя Образцова
5357 дн. тому
И вам, Алексей, огромное спасибо! Рада была снова поработать с Вами ))
Зритель
5357 дн. тому
давно пора
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду