«1+1» добився зняття попередження, а Новий канал зафіксував у ліцензії перетворення із ЗАТ на ТОВ

22 Липня 2009
24569
22 Липня 2009
17:17

«1+1» добився зняття попередження, а Новий канал зафіксував у ліцензії перетворення із ЗАТ на ТОВ

24569
«1+1» добився зняття попередження, а Новий канал зафіксував у ліцензії перетворення із ЗАТ на ТОВ

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 22 липня зняла попередження з телекомпанії «Студія "1+1"», винесене в жовтні 2007 року за порушення рекламного законодавства.

 

Як повідомляла ТК, 11 жовтня 2007 року Нацрада винесла попередження телеканалу «Студія "1+1"» за недотримання визначеної законодавством квоти переривання телепрограм рекламою. У результаті моніторингу, проведеного аналітичним відділом, було встановлено, що окремі програми і кінопокази (зокрема, популярний цикл художніх фільмів «Анжеліка») переривалися рекламою по 5-7 разів за встановленого законом максимуму у 3 рази.

 

Згадуючи це попередження, тодішній голова Нацради Віталій Шевченко називав «1+1» найбільшим порушником рекламного законодавства.

 

Потім Максим Варламов (на той момент гендиректор «1+1», а нині перший заступник) пояснював в інтерв'ю ТК: «Те, що сталося з "Анжелікою", - це навіть не те, що ми перевищили кількість реклами на годину, а порушення послідовності рекламних переривань».

 

За словами члена Нацради Тетяни Лебедєвої, за останній час Нацрада тричі брала результати перевірки «Студії "1+1"» до відома і один раз попереджала. Після винесеної санкції представники «1+1» подали заяву про проведення позапланової перевірки і скасування попередження. Перевірка пройшла 15 липня 2009 року. «Перевірили всі рекламні угоди, навіть на розміщення соціальної реклами Кабміну», - уточнила пані Лебедєва.

 

Члени Нацради проголосували за рішення взяти результати позапланової перевірки до відома та скасувати накладену майже два роки тому санкцію.

 

Водночас члени Нацради зняли з порядку денного питання про переоформлення обох ефірних ліцензій «1+1». Як пояснив на брифінгу в.о. голови Нацради Андрій Мирошніченко, у ліцензіях знайдено розбіжності, які слід усунути. «Ми на вчорашньому засіданні знайшли розбіжності у цих двох ліцензіях. Це означає, що ще не все зроблено так, як треба. Тому ми сьогодні зранку зустрілися з керівництвом каналу "1+1" й погодили доопрацювання матеріалів, щоб не було цих розбіжностей. Ми повинні привести у відповідність умови ліцензії й те, що відбувається в дійсності. Тоді ми їх об'єднаємо».

 

Також Нацрада переоформила ліцензію Нового каналу, внісши до неї зміну організаційно-правової форми власності та розташування передавачів. Зокрема, в ліцензії зафіксували перетворення ЗАТ «Новий канал» на товариство з обмеженою відповідальністю.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
24569
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду