«Український музичний альянс» програв першу справу проти кабельників

16 Липня 2009
22945
16 Липня 2009
18:12

«Український музичний альянс» програв першу справу проти кабельників

22945
«Український музичний альянс» програв першу справу проти кабельників

Луганський обласний господарський суд відмовив у задоволенні позову «Українського музичного альянсу» проти кабельного оператора «Трейд-експрес». Про це ТК повідомив депутат Луганської обласної ради Герман Кудінов.

 

«Сьогодні суд вирішив повністю відмовити в задоволенні претензій альянсу. Але письмове рішення суду ще не готове», - уточнив він.

 

«Трейд-експрес» - провайдер програмної послуги з міста Первомайськ Луганської області. Поки що це єдиний кабельний оператор Луганщини, проти якого подав до суду «Український музичний альянс». Юрист альянсу Анастасія Неволіна повідомила ТК, що організація обов'язково подаватиме апеляцію на рішення луганського суду.

 

Нагадаємо, що за інформацією газети «Дело», альянс подав близько 30 позовів проти кабельників. Як уточнила ТК Анастасія Неволіна, уже подано близько 10 позовів. Але плануються й інші звернення проти провайдерів у різних областях.

 

«Це лише питання часу і можливостей», - сказала юрист.

 

«Український музичний альянс» як організація колективного управління володіє правами на твори понад 600 українських та зарубіжних артистів. Причиною претензій правовласників до кабельників стали ухвалені Кабінетом Міністрів у квітні 2009 року зміни до Постанови «Про затвердження розміру винагороди (роялті) за використання опублікованих із комерційною метою фонограм і відеограм та порядку їх виплати». Згідно з цими змінами, за ретрансляцію музики та кліпів у програмах кабельного телебачення оператори повинні перераховувати правовласникам до 5% свого річного доходу. Але на цей момент оператори відмовляються укладати подібні угоди.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22945
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Кабельщик
5388 дн. тому
А провайдеры тут причем? Похоже Альянсу денег легких захотелось, с телеканалов требуйте ибо кабелщики занимаются всего лишь доставкой сигнала конечному потребителю!
не автор
5389 дн. тому
Як правило авторам платять. якщо тобі (авору відеопрограм) не платять, значить ти поганенький автор.
автор відеограм
5390 дн. тому
Молодець! Музичний альянс вперед! Може хоч колись почнуть платити авторам у нас в країні олігархі - власники каналів та кабельних мереж!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду