«Проф-медіа» не заперечує факту переговорів щодо купівлі «1+1»

2 Липня 2009
13567
2 Липня 2009
19:13

«Проф-медіа» не заперечує факту переговорів щодо купівлі «1+1»

13567
«Проф-медіа» не заперечує факту переговорів щодо купівлі «1+1»

Російський холдинг «Проф-медіа» все ще зацікавлений у купівлі частки телеканалу «1+1». Про це ТК повідомило джерело, близьке до переговорів. Директор зі зв'язків із громадськістю холдингу Катерина Долгошеєва не стала заперечувати цю інформацію. Таким чином, «Проф-медіа» залишається одним із основних претендентів на частку в «1+1».

 

Нагадаємо, газета «КоммерсантЪ-Украина» із посиланням на джерело, близьке до каналу, повідомила, що «Проф-медіа» відмовився від угоди.

 

Неофіційна інформація про переговори щодо продажу «1+1» з'явилася на українському ринку ще в березні. Серед претендентів на купівлю в чутках спочатку фігурував Ігор Коломойський, потім додався «Проф-медіа».

 

Припущень та здогадів щодо конфігурації угоди було кілька. Зокрема, обмін 3% Ігоря Коломойського в СМЕ (та, можливо, ще й частки в ТЕТ) на 60% «1+1» при купівлі холдингом «Проф-медіа» інших 40%, а також паритетна участь двох претендентів (50/50). Найбільш імовірною була версія, згідно з якою всі претенденти змагалися між собою за контрольну частку.

 

Зазначимо, що з боку пана Коломойського ніяких офіційних підтверджень досі немає. Хоча, за неофіційною інформацією, 30 червня він відвідав центральний офіс «1+1», що пов'язують зі зміною оперативного контролю над компанією.

 

Власник «1+1» – СМЕ – у травні категорично заперечував ТК інформацію про продаж. «Проф-медіа» тоді відповів: «Без коментарів».

 

За інформацією ТК, наразі ситуація виглядає так. Нещодавно до кола охочих купити «1+1» приєднався Борис Фуксман, колишній співвласник цього каналу. Жоден із претендентів не згоден на міноритарну частку, лише на контрольну.

 

Договір купівлі-продажу мало бути підписано на початку липня, проте рішення відстрочено – власник оголосив, що бере тайм-аут на роздуми.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13567
Читайте також
04.08.2009 08:00
Наталія Данькова
25 496
24.03.2009 12:00
Ольга Василевская, Ольга Джелебова, «Дело»
42 935
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду