Стрічка Кіри Муратової «Мелодія для шарманки» здобула три нагороди Московського кінофестивалю

30 Червня 2009
23617
30 Червня 2009
11:03

Стрічка Кіри Муратової «Мелодія для шарманки» здобула три нагороди Московського кінофестивалю

23617
Стрічка Кіри Муратової «Мелодія для шарманки» здобула три нагороди Московського кінофестивалю

Ґран-прі 31-го Московського міжнародного кінофестивалю здобула картина «Петя дорогою в Царство небесне» російського кінорежисера Миколи Досталя. Три нагороди, дві з яких у категорії  «найкращий фільм», здобула на кінофестивалі стрічка українського режисера Кіри Муратової «Мелодія для шарманки».  

 

Вручення нагород відбулося 28 червня. Протягом 10 днів у ході фестивалю було показано близько 500 фільмів, 16 із яких - із 14-ти країн - стали конкурсними. Зокрема, російські «Чудо» Олександра Прошкіна, «Петя дорогою до Царства небесного» Миколи Досталя, «Палата №6» Карена Шахназарова, «Бібі» іранця Хассана Кетапанаха, «Вихватка» угорця Петера Ґардоша, «Як велить Бог» італійця Ґабріеле Сальватореса, «Краса» японця Тосіо Ґото, «Мала Москва» поляка Вальдемара Кшистека, «Муки у вогні» Ліни і Слави Чапліних із Ізраїля, грузинсько-німецька стрічка «Посередник» Дито Цинцадзе, «Зниклий безвісти» Ноа Бушела з США, «П'ять днів без Нори" Маріана Ченійо з Мексики, «Раки» болгарського режисера Івана Черкесова, «З Новим роком!» швейцарця Кристофа Шауба, «Сьогодні і завжди» корейця Цоя Ві Ана.

 

12-річна Олена Костюк, що виконує у «Мелодії для шарманки» головну роль, стала наймолодшою переможницею фестивалю за всю його історію, а Міжнародна федерація кіно клубів назвала нову роботу Муратової найкращим фільмом конкурсної програми фестивалю.

 

Приз за найкращу режисуру здобула мексиканська стрічка «П'ять днів без Нории» Маріана Ченійо, а найкращим актором був визнаний Володимир Ільїн за роботу у фільмі Карена Шахназарова «Палата №6».  

 

Журі фестивалю очолював російський режисер Павло Лунгін, до його складу входили режисер з Індії Шиям Бенеґал,  продюсер із Великої Британії Нік Пауелл, український кінокритик Сергій Тримбач і актриса Гульнара Дусматова з Казахстану.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23617
Читайте також
06.07.2009 12:41
Любов Журавльова, «Дзеркало тижня»
34 550
24.06.2009 12:09
Ольга Захарова, для «Детектор медіа»
33 890
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду