Парламент Казахстану прирівняв інтернет-видання до ЗМІ

24 Червня 2009
20832
24 Червня 2009
13:31

Парламент Казахстану прирівняв інтернет-видання до ЗМІ

20832
Парламент Казахстану прирівняв інтернет-видання до ЗМІ

Парламент Казахстану прийняв закон, який прирівнює інтернет-видання до засобів масової інформації,  повідомляє «КазТАГ». Депутати мажилісу (нижньої палати) погодилися з поправками, які запропонував сенат (верхня палата). Законопроект пройшов необхідні узгодження і тепер направлений на підпис президенту.

 

Нові правила мають жорсткіші вимоги до всіх інтернет-ресурсів (в тому числі до інформаційних порталів, форумів і блогів). Вони підпадатимуть під кримінальне та адміністративне законодавство, яке регулює діяльність традиційних ЗМІ.

 

Крім того, закон передбачає можливість судового розгляду справи стосовно зарубіжного ЗМІ (у том числі й інтернет-видання), яке розповсюджується в Казахстані. Суд у цьому випадку буде проходити «за місцем знаходження заявника і без участі відповідача».

 

Проти прийняття закону виступали інтернет-користувачі та правозахисні організації. На їхню думку, нові правила можуть стати могутнім інструментом цензури, який дозволить блокувати небажані для влади інтернет-ресурси.

 

Раніше в законопроекті, відзначає агентство, була також норма, яка давала право прокуратурі призупиняти випуск ЗМІ до рішення суду (якщо прокуратура вирішить, що зміст цього видання не відповідає законодавству). Однак цю норму все ж прибрали із законопроекту.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20832
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду