Американці назвали інтернет головним і найдостовірнішим джерелом інформації

18 Червня 2009
25850
18 Червня 2009
17:13

Американці назвали інтернет головним і найдостовірнішим джерелом інформації

25850
Американці назвали інтернет головним і найдостовірнішим джерелом інформації

Мешканці Сполучених Штатів Америки назвали інтернет-ресурси найбільш достовірними та надійними джерелами інформації, повідомляє Lenta.ru. Про це йдеться у звіті компанії Zogby International.

 

Згідно з результатами опитування, більшість американців використовують інтернет як єдиний новинний ЗМІ; мережеві ресурси обігнали за популярністю телебачення, радіо і газети разом узяті.

 

В опитуванні взяли участь понад три тисячі осіб. 56% дорослих американців воліють дізнаватись про поточні події через інтернет, якщо їм доведеться обрати лише одне джерело. Телебачення, радіо і газети разом набрали лише 41% опитаних.

 

Близько 38% американців вважає, що в інтернеті публікується достовірніша інформація, ніж в інших джерелах. Телебаченню довіряють лише 17% опитаних, на третьому місці - газети (16%), на четвертому - радіо (13%).

 

49% опитаних вважають важливими новинними ресурсами сайти національних газет, а 43% - сайти національних телеканалів.

 

Лише 0,5% опитаних вважають, що газети будуть головним джерелом інформації в 2014 році. 82% американців упевнені, що саме інтернет буде лідером серед усіх ЗМІ за 5років, і лише 13% висловились за телебачення.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25850
Читайте також
12.08.2009 13:18
Элизабет Джадж (Elizabeth Judge), The Times, Великобритания
30 383
17.06.2009 16:48
Аксель Постинетт, РБКdaily
53 076
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Апельсиновая
5419 дн. тому
Ну они правы, по-моему :)
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду