Міжнародна федерація журналістів закликає негайно звільнити журналісток, ув'язнених у Північній Кореї

14 Червня 2009
25250
14 Червня 2009
10:45

Міжнародна федерація журналістів закликає негайно звільнити журналісток, ув'язнених у Північній Кореї

25250
Міжнародна федерація журналістів закликає негайно звільнити журналісток, ув'язнених у Північній Кореї

Міжнародна федерація журналістів (МФЖ) закликає негайно звільнити двох

американських журналісток Єну Лі та Лору Лінг, ув'язнених у Північній Кореї. «Це вияв жорстокості і несправедливості, який викликав обурення журналістів в усьому світі», - йдеться у заяві МФЖ, повідомляє Київська незалежна медіа-профспілка із посиланням на Міжнародну федерацію журналістів.

 

Центральний суд Північної Кореї засудив Лі та Лінг за скоєння «ворожого акту» та нелегальний в'їзд до країни і виніс вирок - 12 років каторжних робіт для обох жінок.

 

Судове слухання розпочалось 4 червня і тривало у закритому режимі. Можливості подати апеляцію немає.

 

Як уже писала «Детектор медіа»,  існує версія, що вони працювали над сюжетом про біженців із КНДР, що перебралися або намагаються перебратися в Китай. За іншими даними, йшлося про контрабанду людей, якою нібито займається пхеньянський режим Кім Чен Іра.

 

Американський Комітет із захисту журналістів (CPJ) закликав усі країни, які беруть участь у шестисторонніх перемовинах щодо північнокорейської ядерної програми - Північну та Південну Корею, Китай, Японію, Росію та США - активізувати тиск на владу Північної Кореї і домогтися скасування вироку і звільнення журналістів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25250
Читайте також
02.07.2009 09:10
«Ежедневный журнал»
59 565
09.06.2009 13:58
Лариса Івшина, «День»
38 493
06.06.2009 23:08
Владислав Сікалов, «Дзеркало тижня»
25 673
18.05.2009 14:25
Вікторія Сюмар
, для «Детектор медіа»
37 449
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду