Олексій Кутєпов розслідуватиме загибель Олександра Гончарова – на ICTV чи деінде

2 Червня 2009
16439
2 Червня 2009
13:25

Олексій Кутєпов розслідуватиме загибель Олександра Гончарова – на ICTV чи деінде

16439
Олексій Кутєпов розслідуватиме загибель Олександра Гончарова – на ICTV чи деінде

Журналіст Олексій Кутєпов планує продовжити розслідування справи щодо незаконного видобутку піску на Жуковому острові та загибелі Олександра Гончарова, однак не обов'язково на телеканалі ICTV. Про це він повідомив під час прес-конференції 2 червня.

 

Нагадаємо,  59-річного київського пенсіонера Олександра Гончарова, який був героєм розслідування програми «Максимум в Україні» (ICTV), було забито на смерть біля його будинку опівдні 26 травня. Раніше Олександр Гончаров показав місця незаконного видобутку піску знімальній групі каналу ICTV й мав намір повідомити журналістам нову інформацію.

 

«Я цією темою займатимусь у будь-якому разі. Не обов'язково на каналі ICTV. У моєму житті сталася така подія, і я змушений яким завгодно чином допомогти цій родині. Оксана Соколова мене не підтримала. Був просто повний ігнор і відсторонення мене від справи. Натомість я відчув підтримку з боку ведучого програми Олександра Ільїних, який усе-таки випустив сюжет про цю історію в ефір», – зазначив пан Кутєпов. Однак, за його словами, поки що він не має наміру йти з ICTV. Позицію Олексія щодо цієї справи «Детектор медіа» публікувала вчора.

 

Раніше прес-служба каналу повідомляла про те, що розслідування ситуації у заповідниках вестиметься силами репортерів відділу публіцистичних програм і вийде в ефір у рамках програм «Максимум в Україні» або «Факти тижня з Оксаною Соколовою», але Олексій Кутєпов далі цієї теми не розслідуватиму, оскільки тепер він є свідком у справі про вбивство. Нагадаємо, керівник служби публіцистичних програм ICTV Оксана Соколова звинуватила Олексія Кутєпова у непрофесіоналізмі.

 

Також Ігор Луценко, представник громадянської ініціативи «Збережи старий Київ», зауважив, що попри порушення кримінальної справи незаконний видобуток піску на  Жуковому острові продовжується. За словами Олексія Кутєпова, наразі на острові виявлено  два місця, де незаконно видобувається пісок. Ігор Луценко продемонстрував фото, зроблені цієї суботи, на яких зображено земснаряд та інші прилади для такого видобутку. «Ми під'їхали до одного з місць такого видобутку і побачили, що там стоїть техніка без будь-якої огорожі та позначень, що тут відбуваються такі-то роботи (як це має бути за законом). Ми викликали міліцію, але вона ніяк не могла до нас доїхати, хоча ми чітко змальовували, де знаходиться, на нашу думку, незаконний  намив піску», – розповів пан Луценко. 

 

За  його словами,  занепокоєння також викликає офіційна заява міліції про те, що робочою версією слідства щодо вбивства Олександра Гончарова є побутовий конфлікт. «Ми були на місці злочину, поговорили зі свідками. Це не був побутовий конфлікт». Ігор Луценко каже, що тепер лунають погрози на адресу дружини загиблого.

 

Андрій Рипінський, представник громадської організації «Корчувате – наш дім»,  зазначив, що планує звернутися до Верховної Ради з проханням створити слідчу комісію щодо цієї справи. Також до ТК надійшов  відкритий лист від оргкомітету Громадської асамблеї України, адресований Президенту, голові Верховної Ради, Міністру внутрішніх справ, генеральному прокурору та міністру охорони навколишнього природного середовища, з проханням знайти й покарати винних у вбивстві Олександра Гончарова, оприлюднити  відомості про всі компанії, які отримали ліцензії на видобуток піску, гравію, каміння тощо, а також географію дії цих дозволів та провести розслідування всіх фактів незаконного видобутку піску та гідронамивів на території заказника «Острів Жуків» й на інших природоохоронних територіях України та інформувати громадськість про перебіг і результати цього розслідування.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16439
Читайте також
24.07.2009 12:56
Борис Бахтєєв
, для «Детектор медіа»
10 414
01.06.2009 22:16
Олексій Кутєпов, для «Детектор медіа»
23 481
23.04.2009 14:19
Андрій Кокотюха
, для «Детектор медіа»
10 672
Коментарі
8
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Вита З.
5433 дн. тому
Леша, Серега, давайте жить дружно)! В шоковом состоянии наблюдаю за вами и помню (когда ещё работала с вами в "Максимуме") какой хороший и дружный коллектив был...(((Жаль, что теперь всё вот ТАК!!!
gazetar
5433 дн. тому
А поясніть, будь-ласка, Сергію, в чому ви побачили, як написали – «гадити на всіх і вся з високої дзвінниці». На щастя чи на жаль, не знаю ні Вас, ні Вашого опонента. Але дозвольте сказати, що тільки з Вашого боку є якісь незрозумілі докори. По моєму, журналіст повів себе дуже коректно. Чи, може, є ще якісь замітки окрім отих трьох, які я пропустив.
Сергій Смальчук
5434 дн. тому
Люди, звертаюся як до тих, хто тут так активно підтримує «героя нашого часу» Кутєпова, так і до опонентів: якщо ви такі знавці, то чому ховаєтеся за ніками. Чи назватися власним іменем духу не вистачає? Хоча, як я розумію, деякі коментатори, як приміром, дехто «Анатоль», судячи з інформації, поданої у коментарі, знають Кутєпова не з чуток, на відміну від більшості тутешніх дописувачів. А коментатору під ніком «Олексій Кутєпов» - якщо це не нік, то варто було б пам’ятати, що у редакції, де він і донині «працює», попри «повний моральний занепад» решти колективу, що випливає з поведінки самого «героя», ніколи не було закритих дверей. Здається, тут свої позиції завжди висловлювали відкрито. Відтак, немає потреби вислуховувати (чи підслуховувати?) щось, «…у певних кабінетах, де були відкриті двері…». Якщо це не спадкове, звісно… Тому – смішно читати про «повагу до колег». На жаль, вчергове підтверджується істина, що пам’ятати позитив значно складніше, аніж гадити на всіх і вся з високої дзвінниці.
Морозова
5434 дн. тому
А прикольно, що редакцію не зацікавила тема нищення Жучки... Суперечки Віті і Юлі - колір їх спідниць, черепочків і шапочок набагато важливіші для суспільства за такі дрібниці, як свавілля гопоти у руйнації довкілля. А Гончаров - справжній герой нашого часу. Тільки на таких і можна сподіватися. Бо усі ті Соколови - лише {CENSORED}
Future
5434 дн. тому
2Анатоль:" треба бути дуже наівним, щоб уявити, що ведучий програми Ільїних може на власний розсуд, вставити сюжет в програму. Відверта брехня. Це було колегіальне рішення аби підтримати і захистити нашкодівшого журналіста від потенційної загрози". А яким чином це могло допомогти "нашкодившому" журналісту? І від якої такої загрози? Я ніяким чином не претендую на істину в останній інстанції, АЛЕ: ну не вірю я, що Соколова або будь-хто з керівництва просто по доброті своїй душевній пробачили щось журналістові, допомагали йому і т.д., підтримували його, як ви кажете. Це робота, а не благодійність, якщо йому щось пробачали, це було їм - Соколовій, керівництву - вигідно. Чи не так? Або я щось не розумію. Поясніть, якщо вам нескладно. І на додаток - це хіба Кутєпов почав обливати когось брудом? принаймні на Телекритиці почала цю надзвичайно цікаву інтригу саме Соколова.
Олексій Кутєпов
5434 дн. тому
Дуже цікаво читати на сайті слова, які щойно вислухав у певному кабінеті, де були відкриті двері ))) З точністю по пунктах, тільки в лаконічній формі ))))))))))) Але то вже таке... Колеги, я вас поважаю. А особливо тих, хто зрозумів і підтримав. Ситуація складна. Проте, схильний допускати твердження, що на моєму місці міг опинитися будь-який журналіст. Хто, не дай Боже, опиниться у такій чи подібній ситуації - розраховуйте на мою підтримку.
Otar Dovzhenko
5434 дн. тому
Анатоль, ваше звинувачення - маразм, причому злоякісний. Ніхто не тягнув за язик Оксану Соколову, коли вона сказала слова "черговий результат такого підходу - це трагедія, яка сталася". Ми нікому нічого не приписували, скрізь пряма мова безпосередніх учасників подій. "Мочити" ні Соколову, ні Кутєпова, ні будь-кого ми не збираємось, бо мочіння не належить до наших функцій. Якщо ви воліли б, аби ця інформація залишилась не опублікованою, а ми поламали ваші плани - співчуваємо.
Анатоль
5434 дн. тому
Телекритика, припиняйте публікувати несінитниці! І припиніть вашу операцію під кодовою назвою "Замочити Соколову". Хто замовив музику? По-перше, Соколова не звинувачувала журналіста у смерті. По-друге, треба бути дуже наівним, щоб уявити, що ведучий програми Ільїних може на власний розсуд, вставити сюжет в програму. Відверта брехня. Це було колегіальне рішення аби підтримати і захистити нашкодівшого журналіста від потенційної загрози. Хоча в цьому випадку від діяв на власний розсуд, і не з ким не узгоджував тему матеріалу. Поїхав на місце події сам, з маленькою камерою. Редакція вчинила по-людські. А журналіст почав обливати брудом свою команду. Сумно, що журналіст забув, як його підтримували, коли у нього були депресії, і він зробив 4 матеріали за пів року. Коли йому треба було закінчити інститут журналістики, а то він збирався піти, не довчившись. А Соколова пішла на зустріч і дала йому можливість це зробити. Хоча в цей час дірки в ефірі закривали інші журналісти. Яких він зараз не поважає. По життю не люблю не вдячних людей. Прикро. А з Телекритикою все ясно.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду