Російська журналістка попросила політичного притулку в Фінляндії

1 Червня 2009
6648
1 Червня 2009
08:58

Російська журналістка попросила політичного притулку в Фінляндії

6648
Російська журналістка попросила політичного притулку в Фінляндії

Російська журналістка та правозахисник Олена Магльована попросила політичного притулку у Фінляндії, повідомляє російська газета «КоммерсантЪ». Журналістка волгоградської газети «Свободное слово» відмовилась повертатись додому після участі у фінсько-російському громадянському форумі в Гельсінкі після того, як суд визнав серію її публікацій про тортури над засудженим чеченцем у колонії «недостовірними».

 

За словами голови комітету із захисту прав людини Республіки Татарстан Сергія Князькі на, Магльована не згодна із рішенням суду, винесеним за позовом Федеральної служби виконання покарань, і відмовляється давати спростування. У публікаціях, що стали предметом позову, стверджувалось, що засудженого до 5 років позбавлення волі за незаконне зберігання зброї чеченця Зубайра Зубайраєва піддавали тортурам у волгоградській колонії через його національність. Магльованій присудили штраф у розмірі 200 тисяч рублів (близько $6,5 тисяч) та зобов'язали опублікувати спростування.

 

Олена Магльована закінчила Волгоградський педагогічний університет, з 2008 року працювала журналістом вісника громадянського суспільства Civitas та співпрацювала з низкою правозахисних видань. Вона писала про корупцію та проблеми в'язнів у волгоградських колоніях і була головним редактором сайту пам'яті Олександра Литвиненка.

 

У головному управлінні Федеральної служби виконання покарань у Волгоградській області заявили, що трактують рішення журналістки як «небажання платити гроші» та «усвідомлення втраченої репутації».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6648
Читайте також
21.08.2009 13:17
Матвій Ганапольский для «Радіо Свобода»
61 015
02.07.2009 09:10
«Ежедневный журнал»
59 563
25.05.2009 07:50
Віктор Каспрук
, для «Детектор медіа»
9 901
21.05.2009 10:00
Сергій Грабовський
, для «Детектор медіа»
25 172
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду