Нацрада знову вказала Кваснюку на неприпустимість зловживання свободою діяльності

26 Травня 2009
20870
26 Травня 2009
17:33

Нацрада знову вказала Кваснюку на неприпустимість зловживання свободою діяльності

20870
Нацрада знову вказала Кваснюку на неприпустимість зловживання свободою діяльності

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 26 травня розглянула результати позапланової перевірки одеської телекомпанії АТВ при ОНАЗ імені Попова. Перевірка проводилася у зв'язку зі скаргою глядачів: в ефірі програм «Лінія фронту» та «Правда» (ведучий Григорій Кваснюк) людей закликали до перекриття траси «Одеса - Київ».

 

Нацрада зафіксувала факт порушення статті 6 закону України «Про телебачення і радіомовлення» (неприпустимість зловживання свободою діяльності), проте попередження компанії не винесла, а скерувала лист про неприпустимість таких порушень до керівництва телекомпанії

 

«Ми не винесли попередження даній телекомпанії, бо вже кілька років перебуваємо у судовому процесі з АТВ. Відтак ухвалою суду нам заборонено вчиняти будь-які дії щодо цієї ТРК. Тим не менш ми провели перевірку і зафіксували ще одне порушення в ефірі телекомпанії, що свідчить про те, що зловживання свободою слова в ефірі АТВ мають системний характер», - прокоментувала рішення член Нацради Тетяна Лебедєва.

 

АТВ має три попередження регуляторного органу, у зв'язку з чим Нацрада прийняла рішення про анулювання її ліцензії у грудні 2007 року та подала до суду. Однак суд в Одесі вже другий рік не може прийняти рішення по цій справі. 4 березня 2009 року Нацрада прийняла рішення виключити АТВ з універсальної програмної послуги у місті Одесі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20870
Читайте також
07.08.2009 12:05
Александр Доброер, для «Детектор медіа»
88 204
06.03.2009 10:20
Алексей Зубенко, Каролина Правдина
71 832
Коментарі
7
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Одесит
5413 дн. тому
НацРада спить : Брехня повна, АТВ присутнє у всіх кабельних та IP-TV мережах телебачення Одеси та області.
Lom
5418 дн. тому
мене дивують одесити - начебто є культурні люди, але їм подобається багнюка кваснюка і вони в ній щодня кайфують. неозброєним оком видно, який низький рівень IQ цієї інфузорії.
medved
5419 дн. тому
О, йєєєсс, дочекався! Оргазм в гробу, чесслово!
Григорий Кваснюк, ТК АТВ, Одесса
5419 дн. тому
Неуважаемая Нацрада, как можно "злоупотреблять свободой слова" в стране, где этой свободы нет? Если бы на Украине была свобода слова (которой якобы "злоупотребляет" канал АТВ, говоря одесситам правду), то свидомые паны не лезли бы со своим свинячим рылом в наши дела и не пытались бы нас закрыть. Да, я поддержал людей, которые выражали свой протест против антинародного режима - это моя гражданская позиция, высказать ее в эфире я имею полное право. Кстати, подонки с "канала чесных новын", которые в 2004-м открыто призывали к перевороту, к штурму правительственных зданий - они не "зловживали"? А с оранжевыми клоунами, которые юродствуют в комментариях, я дискутировать не собираюсь. Стыдно за страну, в которой этот человеческий мусор именует себя "журналистами"
medved
5419 дн. тому
Ашов, Кваснюче! де ваш тривожний соціально-політичний набат?
абыРвалГ
5419 дн. тому
Кваснюк щас Шипром заправится и понеслась: оранжевые, ната, ... :)
medved
5419 дн. тому
Опа! А чого це досі кваснюк не написав камента про оранжевих фашистов, ПРАВДУ чєстних нєзавісімих журналістов і расстрєли?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду