Іранський суд відпустив американську журналістку Роксану Сабері

11 Травня 2009
23134
11 Травня 2009
23:21

Іранський суд відпустив американську журналістку Роксану Сабері

23134
Іранський суд відпустив американську журналістку Роксану Сабері

Іранський суд переглянув вирок ірансько-американській журналістці Роксані Сабері та замінив 8 років позбавлення волі 2-ма роками умовно, повідомляє російська служба Бі-бі-сі.

 

Розгляд апеляції 31-річної журналістки відбувся 10 травня, на 2 тижні раніше за призначений термін, і тривав 5 годин. Суд заборонив Сабері займатися журналістикою в Ірані протягом найближчих 5 років і дав їй право виїхати з країни. Звільнена журналістка відмовилась від коментарів для преси.

 

Як уже писала «Детектор медіа», Роксану Сабері заарештували на підставі відсутності офіційної акредитації, після чого звинуватили у шпигунстві на користь США. Суд над журналісткою проходив у закритому режимі.

 

Вирок, винесений журналістці, яка має іранське та американське громадянства, спричинив різку критику США. Президент Барак Обама заявив, що «абсолютно впевнений, що вона не займалась шпигунською діяльністю. Вона - американка іранського походження, яку цікавила батьківщина її родини. Тому з нею повинні поводитися відповідним чином і її повинні відпустити».

 

На знак протесту 32-літня Сабері розпочала голодування, яке тривало два тижні.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23134
Читайте також
02.07.2009 09:10
«Ежедневный журнал»
59 565
25.05.2009 07:50
Віктор Каспрук
, для «Детектор медіа»
9 902
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду