Cуд зобов’язав вінницьку газету «33-й канал» компенсувати 157 тис. гривень моральної шкоди Григорію та Ігорю Калетникам

16 Квітня 2009
792
16 Квітня 2009
14:35

Cуд зобов’язав вінницьку газету «33-й канал» компенсувати 157 тис. гривень моральної шкоди Григорію та Ігорю Калетникам

792
Cуд зобов’язав вінницьку газету «33-й канал» компенсувати 157 тис. гривень моральної шкоди Григорію та Ігорю Калетникам

Апеляційний суд міста Києва майже на половину зменшив компенсацію моральної шкоди у справі за позовом Григорія та Ігоря Калетників до вінницької газети «33-й канал» про захист честі, гідності й ділової репутації та відшкодування моральної шкоди. Видання має сплатити компенсацію в розмірі 157 тис. гривень. Про це повідомляє Інститут масової інформації.

 

Раніше, 4 лютого 2009 року, Шевченківський районний суд міста Києва присудив сплатити  270 тис. гривень моральної шкоди разом з судовими витратами (загалом близько 300 тис.).

 

Причиною позову колишнього й чинного народних депутатів, батька й сина Калетників, до «33-го каналу» став передрук з газети «Дело» та інтернет-видань інформації про причетність високопосадовців до корупційних і контрабандних схем. Відповідно до ст. 42 закону про пресу, у разі передруку газета не відповідає за таку інформацію. Але суддя першої інстанції із цим не погодився, оскільки цитати з тексту першоджерела не були взяті в лапки і не вказувалася точна адреса інтернет-сайтів та номер газети «Дело».

 

До першоджерела спірної інформації, газети «Дело», Калетники позивалися на суму 30 тис. гривень, але згодом уклали мирову угоду з виданням. Подібну пропозицію з боку «33-го каналу» позивачі відкинули.

 

Наразі газета планує подавати касаційну скаргу на рішення суду першої інстанції та постанову апеляційного суду.

 

Водночас, як повідомляється в останньому числі «33-го каналу», колектив газети подає до суду на Григорія Калетника позов про захист честі, гідності й ділової репутації. Причиною позову стало його інтерв'ю Вінницькому обласному державному телебаченню в програмі Андрія Орленка, яке транслювалось вже двічі. «Такої відвертої неправди та образ щодо опонентів, напевно, ще не дозволяв собі з екрану телевізора жоден із нардепів та політиків. Думаємо, що честь та гідність колективу, засновника та головного редактора мають бути оцінені в позові не менше, як це зробили Ви із своїм сином, народним депутатом від комуністів Ігорем Калетником на огляд преси, за який, за законом, несе відповідальність першоджерело», - йдеться у відкритому зверненні до відповідача на сторінках газети.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
792
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
земляк
5487 дн. тому
Скільки в газеті виходить перебільшено неправдивого матеріалу - дивно, що не бояться хлопці. Гроші ж на дорозі не валяються..
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду