У Білорусі припиняється ретрансляція провідних російських телеканалів

1 Квітня 2009
10264
1 Квітня 2009
11:09

У Білорусі припиняється ретрансляція провідних російських телеканалів

10264
У Білорусі припиняється ретрансляція провідних російських телеканалів

Оператори платного телебачення Білорусі припиняють ретрансляцію на території країни російських телеканалів РЕН ТВ, «Первый канал. Всемирная сеть», «РТР-Планета», «НТВ-Мир» та TVCi, повідомляє Tut.by.

 

Зокрема провідний оператор ефірно-кабельного телебачення Білорусі «Космос ТВ» припинив трансляцію «Первого», РЕН ТВ та «НТВ-Мир», пояснивши це необхідністю виконання рішень Ради міністрів Білорусі та Закону «Про засоби масової інформації», згідно з якими іноземні телеканали зобов'язані отримати дозвіл на трансляцію на території Білорусі. Протягом виділених на це трьох місяців ці телеканали не отримали дозволу. Замість цих каналів до пакетів «Космос ТВ» буде включено інші російські канали - «Вести 24 часа», «Мир. СНГ» тощо.

 

В Управлінні електронних ЗМІ Міністерства інформації Білорусі цю інформації коментувати відмовились, а представники російських телеканалів говорять про «чутки», але не офіційні повідомлення  білоруської сторони про припинення ретрансляції. Неофіційні джерела наводять різні причини таких дій білоруської влади - як політичні (наявність в ефірі цих каналів небажаної інформації про керівництво Білорусі), так і економічні (прагнення сейлз-хаусів перерозподілити рекламний ринок).

 

З 1 березня у Мінську та частині Мінської області було припинено ефірне мовлення каналу ТВЦ.  Причиною стала заміна оригінальної версії ТВЦ на міжнародну - TVCi, договір про поширення якої в Білорусі не було підписано.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10264
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду