Російський президент незадоволений якістю контенту та духовними орієнтирами телебачення

13 Березня 2009
29869
13 Березня 2009
10:30

Російський президент незадоволений якістю контенту та духовними орієнтирами телебачення

29869
Російський президент незадоволений якістю контенту та духовними орієнтирами телебачення
Президент Російської Федерації Дмитро Медведєв вважає за необхідне приділяти більше уваги якості інформації, що транслюється по телебаченні, повідомляє сайт російської Національної асоціації телерадіомовників
 
«Вплив ЗМІ в будь-якому суспільстві носить виключний характер, а ми живемо в дуже інформаційно насиченому світі. Інформація може бути благом, але вона може приносити шкоду», - сказав Медведєв на засіданні президії Державної ради і Ради при президенті із взаємодії з релігійними об’єднаннями, закликавши «розібратися в цих питаннях».
 
«Ми повинні думати про якість інформаційного потоку», - сказав Дмитро Медведєв, зазначивши, що діяльність 5-7 всеросійських каналів «викликає великі запитання та нарікання з погляду якості матеріалу та інформації, що в ньому міститься». «У нас відкрите суспільство, немає ідеологічного відділу ЦК Компартії, але в цьому є і певні небезпеки. Якщо в кожному домі буде по 20-30 або й по 100 каналів та вільний доступ в Інтернет – а це питання кількох років, - то, звісно, це привід уважніше поглянути на законодавство в цій сфері та духовні орієнтири, які існують у сучасному світі, на нашу духовну культуру, яка певною мірою перебуває у пригніченому стані», - сказав він.
 
Водночас Медведєв закликав не робити з його слів «предметних висновків», проте наголосив, що «ці процеси вимагають якомога більш вдумливого ставлення з боку держави, громадянського суспільства та релігійних об’єднань».
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
29869
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Лысый
5522 дн. тому
Браво, Жози!
Белокурая Жози
5522 дн. тому
Не поняла, у них вообще новости запретят или как...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду