Комітет у закордонних справах рекомендує парламенту ратифікувати Європейську конвенцію про спільне кінематографічне виробництво

11 Березня 2009
21117
11 Березня 2009
16:38

Комітет у закордонних справах рекомендує парламенту ратифікувати Європейську конвенцію про спільне кінематографічне виробництво

21117
Комітет у закордонних справах рекомендує парламенту ратифікувати Європейську конвенцію про спільне кінематографічне виробництво
Комітет Верховної Ради України у закордонних справах рекомендує парламенту ратифікувати Європейську конвенцію про спільне кінематографічне виробництво. Відповідний законопроект №0117 було зареєстровано в парламенті 10 лютого (ініціатор – Президент України).
 
Законопроект пропонує ратифікувати Європейську конвенцію про спільне кінематографічне виробництво, вчинену 2 жовтня 1992 року в Стразбурзі, з такою заявою: «Згідно з пунктом 5 статті 5 Конвенції компетентним органом з надання статусу продукту спільного виробництва в Україні є Міністерство культури і туризму України».
 
Члени Комітету у закордонних справах на засіданні підкреслили, що зазначена Конвенція, разом з Європейською конвенцією про транскордонне телебачення і Європейським фондом підтримки спільного кіновиробництва і прокату кінематографічних та аудіовізуальних робіт («Єврімаж»), членом якого Україна має намір стати, визначені головними інструментами культурної політики Ради Європи з наданням режиму найбільшого сприяння.
 
На думку членів комітету, прийняття законопроекту «відкриє Україні доступ до європейського механізму підтримки кінематографії, забезпечить участь України в європейських культурних програмах співробітництва та сприятиме подальшому розвитку національної кінематографії».
 
Від імені України конвенцію підписав 13 липня 2004 року в Страсбурзі міністр культури і мистецтв України Юрій Богуцький. Ратифікація конвенції має відкрити Україні доступ до багатостороннього, зокрема європейського механізму підтримки кінематографії, забезпечити участь України в європейських культурних програмах співробітництва та сприяти подальшому розвитку національної кінематографії.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21117
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду