Херсонська ТРК «ВІК» виправдовувалася в Нацраді за антисемітизм

26 Лютого 2009
25297
26 Лютого 2009
13:42

Херсонська ТРК «ВІК» виправдовувалася в Нацраді за антисемітизм

25297
Херсонська ТРК «ВІК» виправдовувалася в Нацраді за антисемітизм
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення розглянула результати позапланової перевірки херсонської телекомпанії «ВІК». Приводом для перевірки стало звернення глядачів до Нацради щодо того, що в ефірі цієї компанії лунали антисемітські висловлювання.
 
Як пояснив представник телекомпанії, висловлювання, які можуть тлумачитися як образливі щодо інших націй, були сказані депутатом Херсонської міської ради Сергієм Кириченком у прямому ефірі. За висновком Нацради: це є підставою для звернення до суду, але не застосування санкцій до телекомпанії.
 
«Якби ми мали справу із програмою, що й де в запису, яка монтувалася самою телекомпанією, тоді б ми могли їй пред’явити претензії щодо порушення закону.  У даному разі – в глядачів є усі підстави для звернення до суду, але позиватися їм варто до самого депутата», - сказав голова Нацради Віталій Шевченко.
 
Оскільки перевірка не виявила інших порушень, зокрема і ст. 6 Закону України «Про телебачення і радіомовлення» (неприпустимість розпалювання міжнаціональної ворожнечі), результати перевірки телекомпанії було рекомендовано  взяти до відома.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25297
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду