«Українська правда» отримала «відписку» від Секретаріату Президента

24 Лютого 2009
27271
24 Лютого 2009
22:42

«Українська правда» отримала «відписку» від Секретаріату Президента

27271
«Українська правда» отримала «відписку» від Секретаріату Президента
Інтернет-видання «Українська правда» отримало офіційну відповідь від керівника Головної служби інформаційної політики Секретаріату Президента Лариси Мудрак на запит щодо можливого втручання спецслужб у роботу «УП».
 
Нагадаємо, прес-секретар Президента Ірина Ванникова під час підсумкової прес-конференції Віктора Ющенка 22 грудня заявила, що найпопулярніше запитання в інтернеті «відображає інтереси російських інтернет-користувачів» (як виявилося згодом, ця заява не відповідала дійсності).
 
Нагадаємо, запитання було сформульоване так: «Шановний пане Презиенте, скажіть будь-ласка, скільки нам (простим людям) потрібно Вам заплатити, щоб Ви разом з усіма депутатами ВР, міністрами, урядовцями назавжди виїхали за кордон і не заважали Україні нормально розвиватися?», і набрало понад 100 тисяч голосів.
 
Коментуючи ситуацію, Лариса Мудрак заявила, що Секретаріат Президента замовляв спеціальне розслідування для того, щоб з’ясувати, як критичне щодо Віктора Ющенка запитання від інтернеті-аудиторії стало таким популярним.  «Нас самих зацікавило, звідки беруться такі настрої в інтернеті. Ми замовили експертизу у відповідних державних органів, і експерти повідомили – за це питання голосували переважно російські користувачі», – сказала вона, але не повідомила, які органи проводили цю «експертизу». «Українська правда» та «Кореспондент.нет» зажадали від Секретаріату Президента пояснень щодо того, звідки Президент України та його прес-секретар отримали конфіденційну інформацію про статистику голосування. Відкрите звернення, опубліковане на сайті «УП», протягом місяця залишалось без відповіді, після чого до СП було скеровано офіційний запит.
 
«У вівторок до нас в офіс зайшла людина у формі – кур'єр з Банкової. Після двох підписів і двох печаток ми нарешті стали власниками відповіді керівника головної служби інформаційної політики секретаріату президента України. Зізнаємося чесно – нас спіткало розчарування. Це не відповідь, а відписка. Ми розуміємо, що більше ані президентові, ані Ірині Ванниковій, ані Ларисі Мудрак нема чого сказати нашій аудиторії», - йдеться у повідомленні «УП».
 
 
Наводимо копію листа:
 
 

«Виходячи з тексту листа, ми можемо зробити кілька висновків. Перше. І президент, і його прес-секретар користуються і здатні видати в прямому ефірі неперевірену інформацію. Друге. І президент, і його прес-секретар не можуть взяти на себе відповідальність і визнати, що були не праві. Тобто, попросту вибачитися.Третє. Ми згодні, що стосунки між ЗМІ й органами влади мають будуватися на засадах взаємної поваги і взаємної відповідальності. Однак це рух в один бік – ми відповідаємо за дані голосування на нашому сайті. Однак президент і його команда не відповідають за свої слова перед багатомільйонною аудиторією», - відзначає редакція «Української правди».
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
27271
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
чытаДтч
5511 дн. тому
Хорошковский наведёт порядок! Он просто не знает, что его подчинённые делают у него за спинойи он человек новый в СБУ. Но он профессионал-он обязательно накажет виновных и восстановит справедливость. Ведь он, наверное, тоже получает письма из Секретариата Президента.
5511 дн. тому
А вы шо хотели? чтобы вам ющенко с его СП в ножки упали? хрена с два!
редактору
5511 дн. тому
копія листа не відображається в новині
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду