Конституційний Суд відмовився розглядати закон «Про телебачення і радіомовлення»

24 Лютого 2009
9226
24 Лютого 2009
10:21

Конституційний Суд відмовився розглядати закон «Про телебачення і радіомовлення»

9226
Конституційний Суд відмовився розглядати закон «Про телебачення і радіомовлення»
Конституційний Суд України відмовив у відкритті конституційного провадження за поданням Верховної Ради Автономної Республіки Крим, яка хотіла з’ясувати відповідність Конституції окремих положень закону «Про телебачення і радіомовлення», повідомляє ProUa.
 
«Постановою Конституційного Суду України відмовлено у відкритті конституційного провадження», - поінформували в прес-службі суду. Як пояснили в КС, подання кримського парламенту не відповідає вимогам, передбаченим Конституцією України і законом «Про Конституційний Суд України».
 
Нагадаємо, в листопаді 2008 року депутати ВР Криму вирішили звернутися до Конституційного Суду України, щоб з’ясувати конституційність закону «Про телебачення і радіомовлення». Кримські депутати вважають, що норми цього закону не відповідають положенням Конституції України і Загальної декларації прав людини, в яких встановлюється право кожного вільно збирати, зберігати, використовувати і поширювати інформацію будь-яким способом за своїм вибором і незалежно від державних кордонів.
 
Президія Верховної Ради Криму також звернулася до Президента Віктора Ющенка і на той час голови Верховної Ради Арсенія Яценюка з проханням розібратися в законності рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення про заборону кабельним операторам транслювати зарубіжні канали без адаптації до українського законодавства.
 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9226
Читайте також
05.10.2009 17:24
Олексій Мустафін, «Дзеркало тижня»
19 729
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду