Обвинувачені у справі про вбивство Александрова звільнені в залі суду

20 Лютого 2009
17225
20 Лютого 2009
20:50

Обвинувачені у справі про вбивство Александрова звільнені в залі суду

17225
Обвинувачені у справі про вбивство Александрова звільнені в залі суду
Підполковник міліції Ігор Криволапов, який звинувачувався у фальсифікації справи про вбивство слов’янського тележурналіста Ігоря Александрова та організації низки вбивств, звільнений сьогодні в Апеляційному суді Запорізької області. Про це повідомляє proUA.
 
Судова колегія ухвалила звільнити прямо в залі суду з-під варти Ігоря Криволапова. З нього зняті звинувачення за епізодами Карпенка і Жемова, а епізод (історія зі списаним службовим авто), що залишився, за покаранням був співвіднесений з уже відсидженим терміном (більше 5 років).
 
Інші міліціонери - Альберт Винничук, Сергій Шломін і Олександр Герасименко - також сьогодні виїхали додому. Суд визнав, що у держзвинувачення не виявилося достатніх доказів їх провини, слідство проведене з грубими порушеннями КПК і Конституції України. В’ячеслав Апоз’янц (також фігурант історії з Вередюком), як і вищезазначені громадяни, залишені на підписці про невиїзд. Так вирішив суд у зв’язку із скеруванням «справи Александрова» на ДС.
 
Довічні терміни одержали Володимир Бойко і Михайло Орлов - за вбивства братів Карпенків і Жемова. Ще один в’язень - Сергій Костюченко - одержав термін 7 років в’язниці (за завдання важких тілесних пошкоджень у Краматорську). Двоє інших (Сергій Шерковець і Юрій Шевченко) також були звільнені в залі суду, оскільки їх термін перебування під вартою погасив одержані терміни.
 
Кримінальна справа, яка розслідувалася працівниками Генпрокуратури, складалася з десятків томів. Суд у Запоріжжі досліджував її 2 роки. Визначенням суду всі епізоди, пов’язані зі справою Александрова, були виведені в окреме провадження, і за ними знову належить провести нове розслідування.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17225
Читайте також
26.08.2008 15:32
Нина Рыкова, газета «2000»
1 682
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду