Прокуратура порушила кримінальну справу за фактом нападу на журналістів ТРК «Град»

13 Лютого 2009
15687
13 Лютого 2009
11:25

Прокуратура порушила кримінальну справу за фактом нападу на журналістів ТРК «Град»

15687
Прокуратура порушила кримінальну справу за фактом нападу на журналістів ТРК «Град»
Прокуратура Одеської області порушила кримінальну справу за фактом перешкоджання журналістській діяльності кореспондентів телерадіокомпанії «Град». Про це «ТК» повідомила Незалежна асоціація телерадіомовників (НАМ), відповідне повідомлення міститься також на офіційному сайті прокуратури Одеської області.
 
Як повідомляється, справу порушено за заявою директора ТРК «Град», депутата Одеської міської ради Анатолія Балінова.
 
Дослідчою перевіркою встановлено, що 30 січня співробітники ТРК «Град» кореспондент Юрій Басюк та оператор Юрій Весилик згідно з завданням головного редактора проводили на Думській площі у м. Одесі відеозйомку осіб, які входили та виходили із будівлі Одеської міської ради. В цей час до знімальної групи підійшов «невстановлений дослідчою перевіркою чоловік, котрий з метою перешкоджання журналістській діяльності, не представляючись, хто він є, застосував фізичну силу, вихопив із рук оператора відеокамеру, при цьому пошкодивши її, та заволодів відеокасетою з відзнятим журналістами відео- матеріалом». Такими діями, зазначається й повідомленні, невідомий зірвав виконання журналістами редакційного завдання, а місцезнаходження відеокасети в подальшому так і не було виявлено.
 
Зі свого боку НАМ звернулася до Генпрокурора України та Прокурора Одеської області із вимогою ретельного розлідування справи та притягнення винних до відповідальності. Нагадаємо, що до цього на підтримку телекомпанії «Град» виступила група депутатів від Партії регіонів.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15687
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
СБУ
5519 дн. тому
Невідома особа на очах охорони і разом з охоронцем підійшла до корреспондента та оператора, здійснила напад, і знову на очах охорони з камерою пішла у Одеську міську раду. ВИСНОВОК : Одеською міською радою керують НЕВІДОМІ ОСОБИ. ПИТАННЯ : А Гурвіц Е.Й. хто ???
Сослуживец
5522 дн. тому
Мэрзкие козлы! Толя Балинов держись, не сдавайся. Замок.
Казачка в теме
5522 дн. тому
Конечно, помощник мэра будет "неопознанным лицом". Его причастность фиг докажешь, а оппозиционный канал в очередной раз придавили. Демократия блин, гласность и свобода слова. Побоялись гости господина мэра личики по телевизору увидеть. Вот так легко у нас прихлопнуть любую региональную ТРК получается. Бей, мол, не жалко, все равно ничего не докажут, можно!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду