Економічна криза зменшила кількість «джинси» у Запоріжжі

10 Лютого 2009
9649
10 Лютого 2009
00:05

Економічна криза зменшила кількість «джинси» у Запоріжжі

9649
Економічна криза зменшила кількість «джинси» у Запоріжжі
Газета «Суббота плюс» у Запоріжжі третій місяць поспіль продовжує займати пальму першості за кількістю матеріалів, підготованих і опублікованих із порушенням журналістських стандартів, повідомляє Інститут масої інформації.
 
Про це свідчать результати моніторингу публікацій запорізької преси громадською організацією Центр підтримки демократичних журналістських ініціатив. Моніторинг проводився з 1-го до 31 січня, під час якого експерти оцінювали сумнівні публікації у шести виданнях Запоріжжя.
 
З 9-ти матеріалів, відібраних під час моніторингу, де експерти одноголосно зафіксували явні порушення стандартів актуальності, значущості та збалансованості, «фігурантами» в основному є комерційні та фінансові структури.
 
Найбільше інформації без відповідного маркування розмістили: «Cуббота плюс» – 7 матеріалів; «Наше время-плюс» – 1; «Истеблишмент» – 1.
 
Цього разу жодного замовного матеріалу не зафіксовано на сторінках видань «МИГ», «Запорізька правда» та «Остров свободы».                    
 
Директор Центру підтримки демократичних журналістських ініціатив Олег Богуславський зазначає: «Моніторинг преси за січень знову приніс динамічну картинку змін. Частина редакцій запорізьких газет хоча і не відмовилася від розміщення прихованої реклами, проте вдало використовує маркування за допомогою спеціальних рекламних рубрик. Але більшість видань втратили своїх замовників через економічну кризу».
 
Проект здійснюється за сприяння Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні.
 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9649
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду