Едуард Прутнік: Відновлення візуальної реклами алкоголю й тютюну дасть змогу вижити телевізійній індустрії

21 Січня 2009
8529
21 Січня 2009
14:58

Едуард Прутнік: Відновлення візуальної реклами алкоголю й тютюну дасть змогу вижити телевізійній індустрії

8529
Едуард Прутнік: Відновлення візуальної реклами алкоголю й тютюну дасть змогу вижити телевізійній індустрії
Народний депутат України від Партії регіонів, один з авторів законопроекту «Про внесення змін до Закону «Про рекламу» (щодо запобігання негативним наслідкам фінансово-економічної кризи у рекламній галузі та електронних засобах масової інформації) вважає, що передбачене цим проектом відновлення візуальної реклами тютюнових і алкогольних виробів дасть змогу вижити телевізійній індустрії. Слова пана Прутніка цитує УНІАН.
 
Відповідаючи на критику цього законопроекту, депутат відзначає, що вже неодноразово керівники провідних українських телеканалів наголошували, що прийняття запропонованих змін (щодо відтермінування обмеження реклами алкогольних та тютюнових виробів) дозволить вітчизняному телебаченню в умовах кризи, яка зачепила і телевиробництво, отримати певну фінансову стабільність.
 
При цьому Едуард Прутнік відзначає, що в більшості західних країн така специфічна реклама на телебаченні заборонена взагалі, і Україні до цього теж треба поступово наближатися. За його словами, обмеження алкогольної та тютюнової реклами пропонувалися в докризовий період, і за умов стабільного розвитку телеканали пристосувалися би до таких змін без особливих втрат. «Але на сьогодні специфіка українського рекламного ринку полягає в тому, що відсоток такої телереклами дуже великий, тому різкі, необдумані зміни у цій сфері можуть поставити вітчизняне телебачення на межу катастрофи», – заявляє депутат.
 
Комітет з питань свободи слова та інформації, членом якого є пан Прутнік, має допрацювати законопроект, усунувши з нього суперечливу термінологію, та розглянути його на своєму засіданні 28 січня. Обговорюючи план роботи комітету на перше півріччя 2009 року голова комітету Ганна Герман (фракція Партії регіонів) сказала: всі законопроекти, які перешкоджатимуть виживанню телеканалів у часи кризи, будуть відкладені на якомога пізніший час.
 
Нагадаємо, що члени комітету наприкінці грудня розробили антикризовий законопроект «Про внесення змін до Закону «Про рекламу» (щодо запобігання негативним наслідкам фінансово-економічної кризи у рекламній галузі та електронних засобах масової інформації), який передбачає мораторій на один рік на обмеження реклами алкоголю й тютюну в частині зовнішньої реклами і в частині спонсорства.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8529
Читайте також
18.06.2009 11:35
Александра Ходонова, BFM.ru
9 029
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
5566 дн. тому
Все уже решено. Табак и алкоголь возврашают
lena
5566 дн. тому
Респект и уважение mill. Хочу дополнить список антикризисных мер. Предлагаю нациоанализироать пару "хатинок" в Конче-Заспе, и на некоторое время поселить их жителей в районы Старой Дарницы или Окружной дороги. Как раз там, где живут наиболее восприимчивые к рекламе алкоголя и табакокурения граждане. Печально, но народные депутаты живут по принципу короля Людовика : "После нас - хоть потоп". Иуды...
Егор
5566 дн. тому
Странный коммент. Реклама Чивас Ригал привлечет, конечно, просто толпы психологически неокрепших подростков к питью водки за 14 грн. Или идиотская реклама дешевой водки "Биленька" как-то повлияет на ве те же умы. Другое дло, что каналов у нас и так много, и качествоу них весьма посредственное, а крупняк и без алкогольных денег выживет, другое дело - наружка и печатные издания.
mill
5566 дн. тому
Мне кажется, ради выживания ОТЕЧЕСТВЕННОЙ телеидустрии необходимо предусмотреть временное (только временное, конечно) разрешение на показ порнографии, что увеличит количество зрителей и, соответственно, рекламодателей. Второй момент - разрешить представителям ОТЕЕСТВЕННОЙ телеиндустрии контрабанду сигарет в Польшу, что позволит сохранить рабочие места (ура!ура!ура!). Третий шаг - позволить временно (только временно) продавать кокаин на проходных телеканалов, чтобы за привлеченные средства стимулировать национальное телевизионное производство. У нас ведь нет других решений для оздоровления телеиндустрии - только аморальные.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду