Нацрада рекомендує каналам не показувати Comedy Club, «Свідок», «Речовий доказ», «Найвідоміших українських маніяків» і «Сімпсонів»

19 Січня 2009
28160
19 Січня 2009
16:42

Нацрада рекомендує каналам не показувати Comedy Club, «Свідок», «Речовий доказ», «Найвідоміших українських маніяків» і «Сімпсонів»

28160
Нацрада рекомендує каналам не показувати Comedy Club, «Свідок», «Речовий доказ», «Найвідоміших українських маніяків» і «Сімпсонів»

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення, спираючись на висновки Національної експертної комісії із захисту суспільної моралі, рекомендує каналам утриматися від показу програм і передач, які порушують чинне вітчизняне законодавство у сфері захисту суспільної моралі.

Рекомендації Нацради стосуються наступних програм:
 
1. Утриматися від показу передач «Речовий доказ», «Свідок», «Найвідоміші українські маніяки», які транслювалися в ефірі ТОВ «Телестудія „Служба інформації”» (НТН).
 
2. Дотримуватися приписів Національної експертної комісії щодо серіалу «Сімпсони», який транслювало ЗАТ «ТелеОдин» (М1).
 
3. Утриматися від показу фільму «Пожирачка чоловіків», який транслювався 18.11.2008 о 23 год. 07 хв. в ефірі телеканалу «Студія 1+1».
 
4. Утриматися від показу передачі «Постскриптум», яка транслювалася в ефірі телеканалу «ТВ Центр» 27.09.2008 та 11.10.08 о 21 год.
 
5. Утриматися від показу розважальної передачі Comedy Club (російської та української версії), яка транслювалася в ефірі ЗАТ «Новий канал» протягом серпня та вересня 2008 року.
 
«Детектор медіа» звернулася до телеканалів з проханням прокоментувати рекомендації Національної ради. Генеральний продюсер НТН Гліб Корнілов сказав «Детектор медіа», що канал НТН не отримував жодного рішення Національної експертної комісії із захисту суспільної моралі – лише сьогодні після виходу інформації Нацради знайшли це рішення на сайті Комісії. «Також, на жаль, нас ніхто не запрошував до спілкування з комісією, а отже, ми не мали можливості ані почути позицію Комісії, ані висловити свою точку зору. Дивно, що нам рекомендують просто відмовитися від програм, наприклад від програми “Свідок”, яка виходить вже більше трьох років і, власне, становить майже дві години власного інформаційного мовлення каналу, а не тим чи іншим чином відкоригувати її наповнення. Звичайно ж, стилістика, візуальний ряд, підбір сюжетів може змінюватися. По програмі “Речовий доказ” взагалі малозрозуміло про що може йти мова – вона фокусується на процесі слідства та резонансних або типових злочинах, не вбивствах. Що стосується питання по суті, то коротко скажу: НТН показує не насильство, а огидні наслідки скоєного насильства та затриманих злочинців не задля розваги телеглядача, а щоб попередити майбутнє насильство», – підсумував пан Корнілов.
 
Прес-служба Нового каналу повідомила «ТК», що Новий не буде повторювати випуски, які йшли в ефірі в серпні-вересні 2008 року. Крім того, український Comedy Club не виходить в ефірі каналу із січня 2009 року. Випуски ж російського Comedy Club продовжать виходити на Новому по неділях після 23.00.
 
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
28160
Коментарі
20
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
5570 дн. тому
Идиоты! Украина вымирает, а вы боретесь с показом секса, который стимулирует рождаемость. Скоро нас будет 30 миллионов. Смертность превышает рождаемость. На какую разведку работают эти люди? Против своей страны. И в каком они возрасте? Импотенты указывают нам что смотреть.
Демократ
5570 дн. тому
Ребята! Нац. экспертная комиссия по вопросам морали, - это антиконституционный орган. Его существование нарушает право граждан на свободу информации.
5573 дн. тому
Хочу Катрусин кинозал. Долой Нацраду и Нацкомиссию с ее выводами.
Кеша
5573 дн. тому
Дебилы даже не поняли, что решения принимала не Нацрада (это не ее компетенция), а Нац. экспертная комиссия по вопросам морали, которая свои выводы прислала Нацраде для реагирования.
Сергій
5573 дн. тому
Далеко не в кожній серії є "цитати Хічкока та Кубріка", але те, що серіал і цікавий, і сатиричний -- це факт. Так, деколи бувають натяки на секс, але це лише натяки, і вони не вульгарні а навпаки веселі. І набагато цнотливіші ніж у "Леся енд Рома", який чомусь не забороняють.
Єгор
5573 дн. тому
Та "Камеді Клаб" українська версія така ж невинна, як програма "Катрусин кінозал". ЇЇ можна не те що після 23-ї транслювати, а вдень, замість мультиків. Чи хтось побоюється справедливої критики, яка звучить з вуcт резидентів? Бо нецензурної лайки у нашому Камеді немає, на відміну від руського (ну гаразд, майже немає) але її "запікують". Он "Дом-2" часто складається з одного довгого "пі-і-і-і-і-і-іі-і" і нічого - транслюється 4 (чи більше) разів на день. Краще б ви заборонили порноканал "Рада", а його "акторів" покарали за моральну наругу над українцями.
Т.В.
5573 дн. тому
Чому ніхто не помічає того, що рішення ухвалювала не Нацрада, а Національна експертна комісія, до неї, шановні, і апелюйте!
Lisa Simpson
5574 дн. тому
за що сімпсонів???????????
5574 дн. тому
ЕВРОПА. Смирно, Украина рулит! Предлагаю Нацраду выдвинуть на Нобелевскую премию, притом во всех направлениях. Хоть кто-то о наших людях в стране заботится. Лапочки наши. Симпсюнушки хорошие.
Наталя
5574 дн. тому
Щось я не змитикую: «Найвідоміші українські маніяки» почали виходити одразу ж після проекту "Великі українці", і цього паскудства Нацрада якось не помітила, а тепер потверезіла після новорічних гулянок? А, взагалі, з наше телебачення перетворилося на суцільну пропаганду аморальності та криміналу: не маєш хисту, тебе не помічають - тоді починай вбивати -і про тебе неодмінно програму зроблять, кіно відзнімуть, мемуари популяризують...
Цікавий
5574 дн. тому
Шановні! Рекомендація не є забороною. Так що про цензуру не треба. А по суті вірно. Нацрада - єдиний орган, який ще намагається керувати, а не просто бабки ділить.
ujcn
5574 дн. тому
а симпсонов уже не показывают,так обидно
Lj
5574 дн. тому
Слово ЛЕТ пропустила в "чем тому, кто его поддал морализаторству, ЛЕТ, в одну кучу с "Манияками"... Клёво живем..
Lj
5574 дн. тому
Прям сесть и удавиЦЦо. Вот уж проблем у нас в стране больше нету, только одно телевидение аморальное. Симпсоны - образец остро-социального стеба, сатиры и китча, который больше Золотых Глобусов навыигровал, чем тому, кто его поддал морализаторству, в одну кучу с "Манияками"... Клёво живем..
Веддаарди
5574 дн. тому
Ну вот: не наказали - получите. Как и в случае с российскими каналами чиновники из Нацсовета единолично, без суда, без разбирательства с участием "виновной" стороны берёт на себя смелость утверждать о нарушении законодательства. Любые утверждения о том, что нарушение законодательства определяет только суд, можно отправить в туалеты Нацсовета для использования по назначению.
Шевченке
5574 дн. тому
Нацрада - ЗАНИМАЕТСЯ ЦЕНЗУРОЙ И ОГРАНИЧИВАЕТ ПРАВА ЧЕЛОВЕКА...ТАКАЯ У НЕЁ ФУНКЦИЯ
5574 дн. тому
Телекритика! Огромная просьба рассказать, кто же взял на себя функции решать, что морально, а что - нет. Мораль - очень тонкая материя, но мы, будучи светским государством, похоже, катимся не то во времена инквизиции, не то в мир ислама иранского толка... И неужели моральней обзывать Тимошенко (Ющенко, Ахметова) последними словами и не отвечать за свои слова никогда (или просто не выполнять никаких предвыборных обещаний), чем показывать сериал, который в США идет уже 18 лет в 20.00 по субботам???
дз
5574 дн. тому
вимагаю звільнити всю комісію! сімпсонів вони забороняють! себе б заборонили! в країні депресія, одні сімпсони, може, і рятують. а вони нам в 154 раз дивитися "ну пагаді" пропонують? ну, ..ля, ну де справедливість?
Оксана
5574 дн. тому
Єдине, що дивилися сімейно -- це Сімпсони, а отой потік несмаку та вульгарщини на 1+1 ніхто не хоче порекомендувати прикрити?
Надя
5574 дн. тому
Вимагаю повернути Сімпсонів!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду