У Чернігові в рамках проекту «МедіаВарта. НеЕтичні питання. Виїзна колегія» говорили про тимчасові ЗМІ

19 Грудня 2008
16445
19 Грудня 2008
11:04

У Чернігові в рамках проекту «МедіаВарта. НеЕтичні питання. Виїзна колегія» говорили про тимчасові ЗМІ

16445
У Чернігові в рамках проекту «МедіаВарта. НеЕтичні питання. Виїзна колегія» говорили про тимчасові ЗМІ
18 грудня у Чернігові на телеканалі «Новий Чернігів» у рамках спецпроекту Ігоря Чайки вийшла в ефір друга частина програми «МедіаВарта. НеЕтичні питання. Виїзна колегія».
 
До участі у дискусії на тему «Тимчасові ЗМІ: притулок для безпринципних найманців чи кузня медіа кадрів?!» були залучені представники чернігівських медіа та гості програми – «виїзна колегія» у складі оглядача видання «Детектор медіа» Світлани Остапи, письменника та журналіста Андрія Кокотюхи, юриста Інституту масової інформації Романа Головенка.
 
На думку учасників дискусії, традиційні ЗМІ сприймають себе як цех і критикують найманців як профанаторів ремесла. Натомість найманці наголошують на запровадженні нових умов і стандартів роботи.
 
Традиційні медіа є для тимчасових ЗМІ своєрідними навчально-курсовими комбінатами та постачальниками кадрів. Втім, на думку частини аудиторії, в свою чергу, і тимчасові ЗМІ є для традиційних медіа певним каталізатором: змушують осучаснюватися, звертати увагу на певні теми.
 
Враховуючи, що засновниками швидкоплинних проектів (що з'являються, зазвичай, напередодні чергових виборів усіх рівнів) є громадські організації, політичні партії, бізнес-групи, відомства, - більшість учасників програми висловили сумнів щодо можливості дотримання професійної етики та стандартів журналістики в таких виданнях.
А отже, їх сміливо можна називати не «кузнею медіа-кадрів», а лабораторією «джинси». Яка із часом стає все більш витонченою та різноманітнішою.
 
Нагадаємо: 2 грудня на телеканалі «Львів-ТБ» відбулася прем'єра проекту. Наступні програми проекту мають вийти в ефір на початку 2009 року у Харкові та Мелітополі.
 
Проект «МедіаВарта. НеЕтичні питання. Виїзна колегія» здійснюється Студією медіа-проектів «Вартові демократії» за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16445
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду