За черевики, якими іракський журналіст жбурнув у Буша, пропонують мільйони доларів

16 Грудня 2008
10281
16 Грудня 2008
11:45

За черевики, якими іракський журналіст жбурнув у Буша, пропонують мільйони доларів

10281
За черевики, якими іракський журналіст жбурнув у Буша, пропонують мільйони доларів
В Багдаді, Басрі та інших містах Іраку відбулись демонстрації шиїтів на захист репортера телеканалу «Аль-Багдадія» Мунтадара аз-Зейді, який жбурнув в американського президента Джорджа Буша своїм взуттям, повідомляє «Радіо Свобода». Демонстранти закидали капцями колону американських військ.
 
Зараз журналіста тримають під вартою та допитують, з’ясовуючи, чи не був він підкуплений. Телеканал, на якому він працює, мовить в Іраку, але базується в Єгипті та є опозиційним до окупаційної влади держави. Влада Іраку вже зажадала від роботодавців аз-Зейді вибачень. У свою чергу, керівництво телеканалу «Аль-Багдадія» в понеділок звернулося до американського ставленика в Іраку Нурі аль-Маліки з вимогою негайно звільнити з-під варти Мунтадара аз-Зейді. Вже понад 200 адвокатів висловили бажання захищати затриманого в суді.
 
Тим часом на черевики, кинуті в Джорджа Буша, знайшлося чимало покупців. Спершу, як повідомляє сайт «Кавказ-Центр», колишній технічний директор іракської футбольної команди Аднан Хамад запропонував за черевики 100 тисяч доларів. Як заявив Хамад, «іракський журналіст Мунтадар аз-Зейді таким вчинком виявив ставлення всіх іракців до Джорджа Буша, який зруйнував Ірак і поглумився над його народом».
 
Напередодні інший іракський бізнесмен також оголосив, що готовий заплатити будь-яку ціну за скандальні черевики. Нарешті в понеділок саудівські ЗМІ повідомили, що 60-річний бізнесмен, підданий Саудівської Аравії, запропонував 10 мільйонів доларів, до того ж готовий викласти цю суму лише за один черевик. Тим часом доля чорних черевиків 44-го розміру (розмір на око визначив сам Буш) наразі невідома. За однією з версій, взуття могло бути конфісковане іракськими службами безпеки. Їх також могли винести як сувенір співробітники адміністрації Буша. Проте, якщо справа дійде до суду і аз-Зейді буде визнаний невинним, він матиме право вимагати повернути йому черевики.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10281
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду