:(

11 Грудня 2008
6251
11 Грудня 2008
12:01

:(

6251
:(
Російський оператор мобільної реклами «Суперфон» зареєстрував товарний знак у вигляді смайлика (графічного зображення посмішки) ;-) , повідомляє російська газета «КоммерсантЪ». Відповідне рішення було ухвалене Федеральною службою з питань інтелектуальної власності, патентів та товарних знаків.
 
Тепер президент компанії «Суперфон» Олег Тетерін стверджує, що «жодна комерційна організація в Росії не зможе використовувати цей значок у рекламних цілях», хоча запевняє, що «фізичних осіб, які використовують смайлики в інтернеті, це не стосується».
 
Претензії щодо використання смайлика в рекламі можуть виникнути до компаній «Корбина телеком», «Нестле» та «Макдоналдс». Також, за словами пана Тетеріна, «смайлики використовують сервіси на зразок Одноклассники.ру та ICQ для комунікації між користувачами». Порушникам права власності на смайлик «Суперфон» розсилатиме попередження, а якщо реакції не буде – позиватиметься й вимагатиме компенсації.
 
Легально використовувати смайлики можна буде, придбавши у компанії річну ліцензію, яка коштуватиме «недорого – кілька десятків тисяч доларів». Втім, президент компанії «Одноклассники.ру» Микита Шерман уже заявив, що «навряд чи в Росії знайдеться дебіл, який заплатить "Суперфону" за використання смайликів», а представники інших компаній сказали виданню, що не платитимуть із принципу.
 
Це вже не перша спроба запатентувати смайлики в Росії. У 2005 році суд Санкт-Петербурга скасував рішення, яким за військовим пенсіонером Віктором Петровим визнавалось право на ці значки.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6251
Читайте також
21.09.2007 08:34
819
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Вон в Египте предлагают запатентировать изображение пирамиды - потом вузам придётся деньги платить правительству Египта за использование сего изображения)))
5608 дн. тому
5608 дн. тому
Приехали. Господа, это пестетс. Давайте ещё пробелы с запятыми запатентуем. А фуле?..
Алегарф
5608 дн. тому
Ну и правильно, надо побыстрее запретить эти дебильные смайлы, а то молодёжь скоро вообще изъясняться разучится в письменном виде. Нет, я не развожу демагогию, а сейчас здесь ставлю последний смайл в своей жизни. Присоединяйтесь к движению "Журналисты против примитивизация человеческих микропроцессоров, против возвращения к пещерному бейсику, против смайлов!!!"!!! Итак, последним моим смайлом будет смайл, изображающий Президента Соединённых Штатов, при котором, собственно, это оскотинивание рода человеческого и началось. Конечно, Рональд Рейган: 7:-)
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду