Ялтинська міськрада запровадила обов'язкову акредитацію для ЗМІ

10 Грудня 2008
6731
10 Грудня 2008
15:54

Ялтинська міськрада запровадила обов'язкову акредитацію для ЗМІ

6731
Ялтинська міськрада запровадила обов'язкову акредитацію для ЗМІ
Ялтинська міська рада запровадила обов’язкову акредитацію для засобів масової інформації, повідомляє ІА «Новий регіон».
 
У положенні, опублікованому на сайті мерії Ялти, зазначено, що реєстрація журналістів проводиться за рекомендацією комісії міської ради з депутатської етики та ЗМІ. Від кожного друкованого ЗМІ може бути акредитовано не більше трьох представників, від телерадіоорганізації – не більше чотирьох.
 
Заявка на отримання акредитації подається від імені керівника на бланку редакції із додаванням копії свідоцтва про державну реєстрацію для друкованого ЗМІ або інформагентства або копії ліцензії на мовлення для телевізійних або радіомовних компаній. Незалежні журналісти мусять надати копію документа, що підтверджує професію.
 
За систематичну і грубу недостовірність публікованої інформації журналіст може бути позбавлений акредитації після ухвалення виконкомом «мотивованого рішення з цього питання».
 
Раніше спробу запровадити жорсткі правила акредитації намагалась Верховна Рада Криму, проте прокуратура автономії визнала їх незаконними. На початку 2007 року обов’язкова акредитація була запроваджена у міськраді Сімферополя.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6731
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Алегарф
5587 дн. тому
Ну, хоть где-то в этой стране порядок начали наводить!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду